Në tremujorin e dytë të vitit, BPV u rrit me 13.1 %

Shkup, 6 shtator – Shkalla e rritjes së bruto prodhimit vendor (BPV) për tremujorin e dytë të vitit 2021 është 13,1 , me eksportet e mallrave dhe shërbimeve që nominalisht janë rritur për 62,2 për qind dhe importet e mallrave dhe shërbimeve janë rritur në shumë nominale për 64,4 për qind.

 

Sipas të dhënave të vlerësuara të Entit Shtetëror të Statistikave, në tremujorin e dytë, rritja u regjistrua në sektorët E, F dhe Z – Tregti me shumicë dhe pakicë; riparimi i automjeteve dhe motoçikletave; Transport dhe magazinim; Objektet e akomodimit dhe aktivitetet e shërbimit të ushqimit me 46 për qind; B, C, D dhe D – Minierat dhe guroret; Industria prodhuese; Furnizimi me energji elektrike, gaz, avull dhe klimatizim; Furnizim me ujë; depozitimi i ujërave të zeza, menaxhimi i mbeturinave dhe aktivitetet e përmirësimit të mjedisit prej 11,4 dhe F – Informacioni dhe komunikimi prej 5,7 për qind.

Konsumi përfundimtar i amvisërive, përfshirë institucionet jofitimprurëse që u shërbejnë amvisërive, u rrit për 14,9 për qind në shumë nominale në tremujorin e dytë dhe pjesa e tij në strukturën e bruto prodhimit vendor ishte 70,2 për qind.

Related posts

Talat Xhaferi takohet me homolgun e ti gjeorgjian Kaha Kuçava

N E

Fillon me sukses regjistrimi edhe në komunën e Sarajit

Redaksia

PDSH zyrtarizon kandidatin për kreun e Komunës së Strugës

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More