Ekonomi Maqedoni

Në vitin 2019 rreth 40,1 për qind e nevojave të përgjithshme për energji sigurohen nga burime vendore

Zhurnal Ads

Shkup, 20 tetor, zhurnal.mk – Gjatë vitit të 2019, 40,1 për qind e nevojave të përgjithshme të energjisë në vend janë mbuluar nga prodhimi vendor.

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistikë, bruto prodhimi primar i energjisë në vitin 2019 është 1.128.759 toe (ekuivalent i energjisë në ton nga nafta) apo 40,1 për qind të energjisë së përgjithshme të nevojshme e cila ka qenë 2.814.316 toe.

Vitin e kaluar konsumatorë më të mëdhenj të energjisë kanë qenë trafiku me 39,3 për qind, amvisëria me 23,8 dhe industria me 22,4 për qind të konsumit final në dispozicion.

Postime të ngjashme

Trump: SHBA-të janë krenare që kanë aleat Maqedoninë e Veriut

Z H

Në Bullgari dhe Maqedoni ka rajone që përdorin dialekt të njëjtë gjuhësor, thotë Zaev

XH,I

Vazhdojnë festat e shfrenuara në Maqedoninë e Veriut, pa maska dhe pa distancë

XH,I
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...