Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Nedellkova: Dikush nuk më do në sistemin gjyqësor

Shkup, 27 janar – Ish kryetarja dhe gjykatëse aktuale në Gjykatën Supreme, Lidija Nedellkova, para Prokurorisë Themelore Publike – Shkup  ngriti padi penale kundër tre anëtarëve  të Këshillit Gjyqësor për keqpërdorim të  pozitës zyrtare. Sipas Nedellkovës,  ato e kanë shfrytëzuar pozitën  të ndikojnë  në procedurën  e cila udhëhiqet kundër saj pas  ankesës së dorëzuar  nga gjykatësi tashmë  i shkarkuar Jovo Vangelovski.

“Bëhet fjalë për një nga shumica e raportimeve  të cilat Vangelovski  ua ka dorëzuar para se gjithash për shkak të padurimit rreth një rasti.  Në atë procedure Komisioni solli vendim për ndalim, por ai vendim nuk mund të ndalet. Kjo tani do të shkojë  drejt  rezultatit përfundimtar”, deklaroi Nedellkova në “Brifingun e mëngjesit”

Ajo thotë se  në gjyqësi  është nga viti 1994 dhe se i ka udhëhequr reformat. “Mendoj se bëhet fjalë për presion politik, sepse  pikërisht tani  kur bëhet reforma nga ana e Ministrisë së Drejtësisë çfarë lidhje ka procedura ime  e cila është nga  01.04.2019. Por unë jam  “trofej” i madh. Dikush nuk dëshiron të më shikojë në  sistemin gjyqësor. Kur nuk mund të ndikojnë mbi ne nuk u nevojiteni në sistemin gjyqësor”, thotë Nedellkova.

Duke folur rreth reformave gjyqësore Nedellkova potencon se  gjithë operacioni  ka filluar me  kualifikime të panevojshme.

“Nuk mundet për gjykatësit të thoni  se do t’i spastroni. Kjo është shprehje jo përkatëse. Çdo ditë kontaktoj me gjykatës dhe të gjithë frikohen”, tha Nedellkova.

Ajo apelon që vlerësimi i gjykatësve  për lëndë të vjetruara të bëhet me kujdes.

Kryetari i Këshillit gjyqësor Kiro Zdravev në deklaratë për “Slloboden peçat” – konfirmoi se  Prokuroria  i ka kontaktuar dhe se procedura tashmë është në  vazhdimësi.

“Njëherit nga ana e saj ishte kërkuar nga Këshilli gjyqësor, gjatë vendosjes për lëndën e saj, në bazë të padisë penale, të  përjashtohen katër anëtarë të Këshillit, mes të cilëve edhe  kryetari”, thotë Zdravev.

Në pyetjen nëse pas  fillimit zyrtar të procesit të filtrimit në gjyqësi,  është rritur presioni  nga ana e opinionin, por edhe  gjykatësit mbi punën e Këshillit gjyqësor. Zdravev thekson se dikujt nuk i përgjigjet profesionaliteti të kryhet kjo detyrë.

“Puna jonë e vazhdueshme është  ndjekja e punës së  gjykatësve dhe kryetarëve të gjykatave. Dikujt nuk  i përgjigjet  ta bëjë Këshilli Gjyqësor, ndërsa ne këtë e bëjmë në interesin e të  gjithë gjykatësve të cilët në mënyrë profesionale dhe me ndërgjegje  e kryejnë funksionin  gjyqësor. Në opinion sulmohet gjyqësia në përgjithësi, ndërsa jo me emra, dhe për atë ne duhet t’i mbrojmë gjykatësit profesional, ndërsa si ndryshe  përveç nëse nuk fillojmë procedura kundër kolegëve të tyre që nuk punojnë me përgjegjësi.  Shumë normale është të priten obstruksione edhe nga  gjykatësit”, theksoi Zdravev. (Zhurnal.mk)

Postime të ngjashme

Alternativa për nënshtetësinë: Zaev ka humbur rrugën në oborr

Z H

Gafa e Osmanit / Në regjistrim ka grafë “bullgarë”!

R Zh

Avokati i Popullit do ta monitorojë në mënyrë aktive procesin e kryerjes së Regjistrimit

Z H

Ministri Hoxha pret ndryshimet ligjore për blerje të duhanit

Z H

Shilegov mori pjesë në varrimin e kryetarit të ndjerë të Zagrebit, Millan Bandiç

Z H

Me Planin operativ për punësim 2021 do të përfshihen 10 279 persona

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...