Agjencia Zhurnal.mk

Neni 11 në Ligjin e amnestisë nuk ekziston, Kushtetutesja insiston në interpretim, Kuvendi në lexim autentik

Shkup, 2 dhjetor – Gjykata Kushtetuese nuk heq dorë nga interpretimi i nenit 11 të Ligjit për amnisti, derisa eksperti juridik Naser Ziberi nga ana tjetër, thotë se neni 11 nuk ekziston dhe se nuk ka nevojë për leximin e tij autentik.

“Gjykata Kushtetuese tani dëshiron të rishikojë kushtetutshmërinë e nenit 11, që do të thotë se anulimi i nenit 11 do të rivendosë automatikisht vendimet e tij për falje. Por harrojmë për faktin se neni 11 mbi të cilin bazohen vendimet për falje nuk ekziston. Kjo do të thotë që nuk ka nevojë për lexim autentik të nenit 11 pasi nuk ekziston”, sqaron kështu juristi Ziberi.


Sipas Ziberi, me leximin autentik të nenit 11, Gjykata Kushtetuese nuk do të ketë çështje për shqyrtim sepse do të merr si lëndë Kuvendi.

“Nëse kemi autenticitetin e anëtarit, kjo gjykatë kushtetuese do të mbetet pa lëndë për shqyrtim”, thotë Ziberi.

Përndryshe, Gjykata Kushtetuese thotë se shqyrtimi i nenit 11 po vazhdon. Në një deklaratë për mediat, gjykata kritikoi mediat, ekspertët dhe politikanët për ushtrimin e presionit në institucionin e tyre.


“Më 27.11.2019, Gjykata Kushtetuese e Republikës së Maqedonisë Veriore, pas paraqitjes së iniciativës për të vlerësuar kushtetutshmërinë e nenit 11-a të ndryshimit të Ligjit për falje, Gjykata shqyrtoi dhe miratoi Vendimin për fillimin e procedurave për nenin kontestues të Ligjit. Procedura është në pritje”, kanë thënë nga Gjykata Kushtetuese.


Pas iniciativës së Gjykatës Kushtetuese për të shqyrtuar nenin 11, LSDM dërgoi një iniciativë në Kuvend për leximin autentik të nenit 11, i cili rezultoi që neni 11 të revokojë vendimin e ish-presidentit Ivanov për faljen e 56 ish-zyrtarëve të VMRO-DPMNE-së, përfshirë këtu Saso Mijalkov, Nikola Gruevski, Mile Janakieski, Martin Protuger, Kiril Bozinovski, Gordana Jankulovska, Goran Gruevski, Irena Misheva dhe Ljupco Todorovski.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...

Regjistrim Domain, Ueb Hosting, Uebfaqe për kompaninë tuaj, vetëm për    273 euro

error: Content is protected !!