Agjencia Zhurnal.mk

Nënshkruhet marrëveshja e re kolektive për mbrojtje

Shkup, 11 nëntor, Zhurnal.mk – Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska dhe Kryetari i Sindikatit të Pavarur të Mbrojtjes, Vanço Isayov, nënshkruan sot Marrëveshjen e re Kolektive për të gjithë punonjësit e Ministrisë dhe anëtarët e Ushtrisë.

Kjo marrëveshje, pas ndryshimeve të propozuara në Ligjin për Mbrojtjen dhe Ligjin për Shërbimin në Ushtri, shkon një hap më tej në avancimin e të drejtave dhe kushteve të punës të të gjithë të punësuarit në mbrojtje.

“Jam vërtet e kënaqur që pas një viti bisedimesh kemi arritur të arrijmë marrëveshje dhe të nënshkruajmë Marrëveshjen e re Kolektive, e cila vazhdon të përmirësojë kushtet e punës dhe të jetesës të të gjithë anëtarëve të Ushtrisë dhe të gjithë punonjësve në sektorin e mbrojtjes. Shumë nga këto çështje janë zgjidhur, por për fat të keq nuk janë respektuar në të kaluarën. Ne si Qeveri kemi treguar se duam atë që është në marrëveshje dhe jemi të përkushtuar ta respektojmë atë. Ju jeni dëshmitarë që për dy vjet rresht kemi zgjidhur problemin me çmimet jubile të papaguara, të cilat ishin tashmë në Marrëveshjen e mëparshme Kolektive, por nuk u respektuan për shumë vite, ne e zgjidhëm problemin me pagat e papaguara dhe të gjithë anëtarëve të Ushtrisë që nga korriku i vitit të kaluar dhe punonjësit e sektorit të mbrojtjes marrin atë kompensim ditor që ishte refuzuar më parë. Në këtë mënyrë, ne do të vazhdojmë të respektojmë atë që është rënë dakord”, tha ministrja.

Shekerinska tha se Marrëveshja Kolektive zgjidhte çështje që lindën si probleme praktike – periudha e ri-socializimit u rrit pas kthimit nga misionet dhe operacionet paqeruajtëse; Sipas Marrëveshjes së re Kolektive, sigurimi mbulon jo vetëm paaftësinë dhe vdekjen, por çdo dëmtim tjetër të përgjithshëm profesional.

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Mbrojtjes, Isajov, shprehu kënaqësi për nënshkrimin e Marrëveshjes Kolektive, e cila sipas tij promovon të drejtat e punonjësve në ministri dhe ushtri.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

R ZH

Lajmet e fundit

Loading...