Agjencia Zhurnal.mk

Nëse ka pacient me coronavirus, mjekët amë duhet të procedojnë sipas protokollit të Klinikës Infektive në Shkup

Shkup, 31 mars, zhurnal.mk – Ministria e Shëndetësisë informon se çdo mjek amë përmes “Termini im” që i përcakton pacientit të tij testim për Covid-19 merr rezultatet e pacientit dhe nëse pacientit i caktohet mjekimi shtëpiak, e dinë saktësisht se si të ndjekin.

Për pacient në mjekim shtëpiak, mjeku amë ndjek një protokoll të krijuar më parë dhe të miratuar të Kolegjit Profesional të Sëmundjeve Infektive dhe gjendjes ferbale.

Sipas tij, mjeku i amë është i detyruar të kontaktojë pacientin dy herë në ditë, të raportojë në sistemin “Termini im”, i cili më pas i dërgohet raporti në formë elektronike Ministrisë së Shëndetësisë dhe Klinikës për Sëmundje Infektive dhe gjendjes ferbale.

Si kujtesë, Ministria e Shëndetësisë ka përfshirë gati 1200 mjek amë në sistemin e zbulimit dhe monitorimit të pacientëve coronavirus.

Qytetarët që kanë simptoma tipike për Covid-19, të tilla si temperatura, ethe, kollë, vështirësi në frymëmarrje, duhet të telefonojnë mjekun e tyre të përgjithshëm dhe të mos shkojnë në zyrë. Mjekët e amë do të përcaktojnë nëse ato duhet të testohen përmes një anketimi epidemiologjik. Testimi e përcakton mjeku amë përmes “Termini im” me kohën dhe vendin e saktë për testim.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

XH.I

Lajmet e fundit

Loading...