Agjencia Zhurnal.mk

Nëse përdorni këtë antivirus, informacionet tuaja sensitive janë shitur

Një prej arsyve pse instalojmë një antivirus në kompjuter është të na mbrojë privatësinë tonë në mënyrë që një i huaj të mos na përgjojë atë çfarë bëjmë.

Por nëse keni përdorur produktet e sigurisë së Avast dhe AVG, informacionet tuaja sensitive nuk janë aq të sigurta.

Një hetim i Motherboard dhe PCMag zbulon sesi Avast, që ka në pronësi edhe AVG, ka grumbulluar informacione rreth sjelljes së përdoruesve online.

Të dhënat e grumbulluara përfshinin atë çfarë njerëzit kanë kërkuar dhe klikuar nga faqet e Linkedin tek kërkimet në PornHub dhe blerjet në Amazon.

Informacioni më pas dërgohej tek Jimpshot, një filial i Avast, i cili i sheste të dhënat tek klientët. Avast thotë se informacionet e grumbulluara nuk gjurmohen dot deri tek përdoruesit individual edhe pse dy publikimet janë skeptike.

Rasti i Avast tregon aksesin e gjerë që kanë aplikacionet në kompjuterat tanë dhe sa të rrezikshme janë ato opsionet që kërkojnë ndarjen e të dhënave. Shpërndarja e informacionit në një shkallë të tillë nuk është aspak normale. Raporti tregon se një fenomen i tillë ndodh edhe tek ato kompani që më së paku e prisni. /PCWorld Albanian

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

L E

Lajmet e fundit

Loading...