19 C
Skopje
29/10/2020
Maqedoni TOP LAJM

Nga java e ardhshme Qeveria fillon emërimin e drejtorëve

Shkup, 27 shtator – Nga java e ardhshme Qeveria fillon emërimet e drejtorëve. Kryeministri Zoran Zaev thotë se si fillim do të niset me emërime, ndërsa deri më 15 tetor duhet përfundojnë procedurat për hapjen e konkurseve për drejtorë, anëtarë të bordeve drejtuese dhe mbikëqyrëse etj. Zaev thotë se duhet respektuar procedurat të cilat i proklamon Qeveria përmes konkurseve, CV-së dhe letrave motivuese, ndërsa në disa çështje kadrovike duhet pyetur edhe ministrat. Gjatë marrëveshjes për Qeveri, partnerët e koalicionit janë marrë vesh për ndryshimin e drejtorive dhe kuadrove. Gjatë këtij mandati LSDM-ja do të udhëheqë me ndërmarrjet publike si “Rrugët Shtetërore”, Postën dhe Fondin Shëndetësorë, ndërsa BDI me MEPSO-n, Agjencinë e Barnave dhe AEK.

“Pritjet e mia janë që të gjitha emërimet dhe procedurat për emërime të mos zgjasin më shumë se 15 ditët e para të tetorit. Pra procedurat do të nisin në këto pak ditë të shtatorit dhe 15 ditët e para të muajit të ardhshëm, duke përfshi brenda tyre edhe afatet për zgjedhjen e tyre”, tha Zoran Zaev, kryeministër.

Related posts

Ambasadori i ri i BE-së: Mezi pres ta njoh vendin, duke siguruar mbështetje për integrimin e saj në BE

XH.I

Në kuartalin e dytë të lira 6.866 vende, më së shumti tek industria përpunuese, ndërtimtaria dhe tregtia

XH.I

Alarmante/445 raste të reja, 9 të vdekur dhe 77 të shëruar, bilanci i fundit me Covid 19

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Pranoj Më tepër...