Agjencia Zhurnal.mk

Ngjitja në majën e shkrirë

Ngjitësi i majave të akullta, Will Kadd, është rikthyer në Kilimanxharo me misionin e tij të fundit, ngjitjen.

Kjo ishte vizita e tij e dytë pas asaj të vitit 2014. Sivjet ishte në betejë me kohën për të bërë ngjitjen para se maja e famshme të shkrihet përgjithmonë si rezultat i ngrohjes globale.

Në disa vende shtigjet janë aq të ngushta dhe të holla. Dikur këto shtigje ishin me akull të gjerë dhe të trashë.

Gadd pritet të jetë personi i fundit që është ngjitur në Majën e akullt të Kilimanxharos.

Duke përdorur hartën me GPS, ekipi i ngjitësit kanadez ka zbuluar se 70 për qind e shtigjeve janë shkrirë që prej vitit 2014.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...