Agjencia Zhurnal.mk
Shëndetësi

Ngrënia e mishit të kuq rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Shkencëtarët britanikë e kanë lidhur konsumimin e çfarëdo forme të mishit të kuq siç janë bifteku, mishi i qengjit apo mishi i derrit, me sëmundjet e zemrës.

Hulumtimi i cili është kryer me përafërsisht 20.000 persona ka ardhur në përfundim se konsumuesit e mëdhenj të mishit të procesuar janë më të rrezikuar nga problemet me zemër. Mishi i procesuar si: suxhuki, sallami apo proshuta janë mishra të cilave u shtohen kemikale për ruajtje nga prishja.

Kjo është një evidencë se mishi i kuq rrit nivelin e disa metabolitëve në gjak, të cilat lidhen me rrezik më të madh të sëmundjeve të zemrës, që është edhe një prej shkaqeve më të mëdha të vdekjeve në botë.

Postime të ngjashme

Ky ushqim i njohur mund të jetë shakatar i shumë sëmundjeve

S.B.

Çaj mente për t’i trajtuar aknet? Është i pasur me antioksidantë dhe lufton infeksionet bakteriale

S.B.

Tri ushqime të shëndetshme në sasi të mëdha mund të jenë të dëmshme: Kushtojini vëmendje

S.B.

Si të mbrohemi nga rrezet UVA/UVB

S.B.

Disa mënyra se si të përballeni me pasojat psikologjike të pandemisë

S.B.

Ecje një orë në javë apo 15 minuta në ditë për të mbajtur nën kontroll osteoartritin

S.B.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...