Nike u jep punëtorëve një javë pushim shtesë për shkak të stresit: Mos punoni, përkushtojuni familjes dhe jetës

NIKE u dha të gjithë punonjësve në zyrat e asaj korporate një javë pushim këtë muaj.

 

Sipas CBS News, kompania vendosi për një veprim të tillë në mënyrë që të lehtësojë stresin punonjësit.

Njoftimi i ditës së lirë për punonjësit në zyrat e Nike u njoftua në LinkedIn nga menaxheri i marketingut global i Nike, Matt Marrazzo.

“Ne dërgojmë një mesazh të qartë: Merrni kohë për t’u çlodhur, për t’u marrë me stresin e akumuluar dhe për të kaluar kohë me të dashurit. Mos punoni”, shkroi Marrazzo në LinkedIn.

“Në raste si këto, jam shumë mirënjohëse që jam pjesë e këtij ekipi. Në një vit (ose dy) që është kaq i ndryshëm nga të gjithë të tjerët, marrja e kohës për të pushuar dhe shëruar është çelësi për ruajtjen e shëndetit mendor, por edhe më efektiv punë”, shtoi menaxheri i Nikes.

“Nuk është vetëm një javë pushim, është një mirënjohje që ne mund të vendosim shëndetin mendor në radhë të parë dhe ende të bëjmë punën tonë”, shkroi Marrazzo.

Nike nuk është kompania e parë që bën një veprim të tillë. Më parë, kjo ishte bërë nga kompania Bumble, e cila u dha punonjësve të saj, 700 prej tyre, një javë pushim për të parandaluar të ashtuquajturin sindromi i djegies. 

Related posts

Çdo ditë, qeni me padurim e pret postierin – videoja e rutinës së kafshës bëhet virale

D V

Njihuni me gjelin që këndon deri sa i bie të fikët

R Zh

Çfarë kuptimi kanë ëndrrat se jeni kthyer me ish-in tuaj

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More