Nisma “Sansure Biotech” fituese në konkursin : “G20 Innovation League”

Nisma kineze “Sansure Biotech” fitoi çmimin për inovacionin e kujdesit shëndetësor në Lidhjen e Inovacionit G20, një konkurs midis 100 startup-eve nga mbi 20 vende, njofton “Xinhua”.

 

I mbajtur në prani fizike dhe në internet gjatë fundjavës në qytetin jugor të Italisë, Sorrento, konkursi shënoi pesë grupe prej njëzet startup-eve që propozonin produkte dhe zgjidhje novatore në pesë sesione të ndryshme konkurruese, secila në lidhje me një nga pesë sfidat kryesore me të cilat përballet aktualisht njerëzimi: Teknologjia e pastër, Inteligjenca Artificiale (AI), Interneti i Gjërave dhe Veshjeve, Qytetet Smart dhe Lëvizshmëria dhe Kujdesi Shëndetësor.

Pas sesioneve konkurruese, votat përfundimtare nga QV-të e propozuara nga anëtarët e G20 dhe investitorët përcaktuan 10 fitues, dy për kategori, të zgjedhur si shembuj të mundësive të menjëhershme për të trajtuar sfidat globale dhe për të rritur investimet dhe tregtinë globale.

“Kina Sansure Biotech”, një start-up i specializuar në reagentë dhe mjete të avancuara të testimit të përdorura gjerësisht në luftën kundër pandemisë COVID-19 në të gjithë botën, rrëmbeu çmimin e kujdesit shëndetësor, duke prezantuar, ndër produktet e tjera, teknologjinë e saj “Advance Magnetic Beads”, e cila mbështetet në sferat nano-super paramagnetike për të absorbuar ADN/ARN, duke rritur shpejtësinë dhe efektivitetin e proceseve të shqyrtimit.

Në të njëjtën garë, gjithashtu u shpërblye startup-i indonezian “Nalagenetics’, ndërsa fituesit në kategoritë e tjera përfshinin startup-e nga Rusia, Indonezia, Britania, Franca, Hollanda, Kanadaja dhe Italia.

Related posts

Fajon: Ideja e vendosjes së kufijve të rinj në Ballkanin Perëndimor, jashtëzakonisht e rrezikshme

Redaksia

Përmbytjet në Gjermani – gjendja vazhdon e nderë

N E

Organizohet forumi për hapjen e Kanalit Olimpik

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More