Agjencia Zhurnal.mk

Nisma “Stop Rusinos” kërkon mbylljen e tërësishme të deponisë

Gostivar, 19 shtator – Rikthehet sërish protesta kundër deponisë “Rusino” në Gostivar. Protestuesit nuk lejojnë hedhje të mbeturinave as për komunën e Gostivarit. Deri tek revolta e këshillit protestues “Stop Rusinos”, ka ardhur pas prononcimit të një dite më parë të Ministrit të ekologjisë se “Rusino” patjetër të mbetet deponi regjionale.

Përcjellja drejtorit se është mbyllur rampa edhe për Gostivarin prej sot”.

Nga sot rampa mbyllet edhe për komunën e Gostivarit. Kryetari presim ta mbajë fjalën dhe të dalë të martën në protestë me ne bashkë me këshilltarët komunal dhe presim të nënshkruajnë afate kohore që për tre vite të mbyllet kjo me sanim si duhet”.

Nga nisma Stop Rusinos, thonë se të premten në ora 10, do shkojnë tek këshilli komunal.

“Në emër të nismës Stop Rusinos, porosis kreun e komunës dhe këshilltarët që Rusinon nuk e japim, dhe nëse duhet do e mbrojmë edhe me mur të gjallë. Dhe i porosisim që do iu shfaqemi edhe në seancë të premten në ora 10”, tha një anëtar nga “Stop Rusinos”.

Nga nisma qytetare Stop Rusinos, kanë paralajmëruar protestë me bllokime rrugësh për ditën e martë. Ata kërkojnë mbylljen e tërësishme të deponisë.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...