Agjencia Zhurnal.mk
Kosovë

Një muaj paraburgim për personin që dyshohet se vodhi mbi 2 milionë euro nga Thesari i Shtetit

Zhurnal Ads

Gjykata Themelore në Prishtinë ka marrë vendim për caktimin e masës së paraburgimit për L.G i dyshuar për vjedhjen e mbi dy milionë eurove nga Thesari i Shtetit.

Kështu është bërë e ditur në njoftimin për media nga Gjykata Themelore.

“Gjykata Themelore në Prishtinë ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit L.G për shkak të veprës penale Keqpërdorimi i Pozitës apo Autoritetit Zyrtar nga neni 414 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Të pandehurit L.G i është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 1 (një) muaji duke filluar prej datës 21 tetor 2020 gjerë me datë 20 nëntor 2020. Gjyqtari e procedurës paraprake pas mbajtjes së seancës dëgjimore dhe pas analizimit të shkresave të lëndës gjeti se kërkesa e Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e paraburgimit është e bazuar dhe paraburgimi i është caktuar në bazë të nenit 187 paragrafi 1 nën paragrafi 1.1 dhe 1.2, pika 1.2.1, 1.2.2 dhe 1.2.3 të KPPK-së”, thuhet në njoftim.

Më tej në njoftim thuhet se të pandehurit L.G i është caktuar masa e paraburgimit, pasi që i njëjti mund të arratiset me qëllim të shmangies nga përgjegjësia penale dhe në këtë mënyrë do të jetë i paarritshëm për organet e drejtësisë, mund të pengon rrjedhjen e procedurës penale duke ndikuar në dëshmitar dhe bashkëpjesëmarrës tjerë, andaj caktimi i masës së paraburgimit për të pandehurin L.B është masë adekuate për sigurimin e pranisë së tij në procedurë penale.

“I pandehuri L.B dyshohet se me datë 09 tetor 2020 në cilësinë e personit zyrtar ka keqpërdorur detyrën e tij zyrtare duke realizuar transaksione në vlerë prej 2,077,995.90 euro në adresë të një kompanie, me të cilat veprime i ka shkaktuar dëm buxhetit të Republikës së Kosovës në shumë prej 2,077,995.90 euro dhe me këtë dyshohet se ka kryer veprën penale Keqpërdorimi i Pozitës apo Autoritetit Zyrtar nga neni 414 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës”, thuhet në njoftim.

Palët kanë të drejtën e këtij vendimi në Gjykatën e Apelit të Kosovës. /Telegrafi/

Zhurnal Ads
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

Grenell: Trump do të angazhohet edhe për zgjidhje politike Kosovë-Serbi

admin

Zemaj nënshkruan udhëzuesin për trajtimin e COVID-19 me plazmë kovalescente

S.B.

Ish-kryeministri i Kosovës, Agim Çeku intervistohet sot nga Gjykata Speciale në Hagë

admin

UNICEF-i dhe Ambasada Britanike furnizojnë 1,020 shkolla me pako higjienike

S.B.

Shpërthimi në Ferizaj – Labinot Tahiri: “Dy nga të lënduarit kanë mbetur të larguar nga lista”

S.B.

Shala nuk do të garojë për deputet, por thotë se do ta përkrahë gjithmonë AAK-në

T E
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...