Një “shtëpi-varkë” në Londër shitet për dyfishin e çmimit të një shtëpie në Mbretërinë e Bashkuar

nga D V

Një “shtëpi-varkë” në një nga vendet më elitare buzë lumit të kryeqytetit britanik thuhet se është shitur për mbi gjysmë milioni funte.

Kjo shifër thuhet të jetë sa pothuajse dyfishi i çmimit të shtëpive të shumicës së njerëzve në Mbretërinë e Bashkuar.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, “Aldous Boathouse”, e vendosur pranë lumit Thames në Teddington, në jugperëndim të Londrës, doli në treg për herë të parë në 24 vjet dhe tani është shitur për 537,000 £.

Për krahasim, sipas Indeksit të Çmimeve të Shtëpive të Zoopla për maj 2024, çmimi mesatar i shtëpisë në Mbretërinë e Bashkuar ishte 264,900 funte – dhe shtëpia e varkave është më shumë se dyfishi i vlerës në vlerë.

E ndërtuar rreth vitit 1874, prona u restaurua në vitin 1999, por tani duket se ka nevojë edhe për pak punë.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More