Njerëzit e varfër janë pa para dhe dështojnë për këtë shkak: Konstaton themeluesi i faqes Alibaba, Jack Ma!

Njerëzit e varfër janë më të vështirë për t’i kënaqur, thotë Jack Ma, themeluesi i faqes Alibaba

 

Në fillim të karrierës së tij, Jack Ma bëri gabime katastrofike, duke mohuar mundësitë e punësimit, por më vonë themeloi sajtin Alibaba, një gjigant kinez i blerjeve në internet.

Ai u bë njeriu më i pasur në Kinë dhe një nga sipërmarrësit më të suksesshëm në botë.

Ja çfarë ka për të thënë ai për dështimin dhe varfërinë:

“Njerëzit e varfër janë më të vështirë për t’i kënaqur. Jepuni atyre diçka falas, ata do të mendojnë se është një kurth.

Tregojuni atyre se ky është vetëm një investim i vogël, ata do t’u thonë atyre se nuk fitojnë shumë.

U thoni atyre të investojnë me shumicë, ata do të thonë se nuk kanë para.

U thoni atyre të provojnë tema të reja, ata do të thonë se nuk kanë përvojë.

Tregojuni atyre se është një punë tradicionale, ata do t’ju thonë se është e vështirë.

Tregojuni atyre se ky është një model i ri biznesi, ata do të thonë piramidë.

U thoni të hapin një dyqan, ata do të thonë – nuk kam liri.

U thoni atyre që të fillojnë një biznes të ri, ata do të thonë se nuk kanë prova që biznesi i ri do të ecë mirë.

Këta njerëz kanë diçka të përbashkët: atyre u pëlqen të hulumtojnë në Google, të dëgjojnë miqtë që janë po aq të pashpresë sa ata vetë, në mendjet e tyre ata janë më shumë se një profesor universiteti dhe më pak se një person i verbër.

Thjesht pyesni ata se çfarë mund të bëjnë? Nuk do t’ju përgjigjen.

Përfundimi im: Në vend që zemra juaj të rrahë më shpejt, pse të mos veproni vetëm pak më shpejt. Në vend që vetëm të mendoni për këtë, pse të mos e bëni atë që mendoni.

Njerëzit e varfër vdesin për shkak të një gjëje të përbashkët: ata e kanë kaluar tërë jetën duke pritur”.

Related posts

Lodra që do t’ju ​​bëjnë nostalgjikë dhe do t’ju ​​kujtojnë fëmijërinë tuaj

D V

Po ‘fluturojnë’ peshqit? Mos u shqetësoni, është një gjë që ndodh që nga vitet 1950!

D V

Taizhou: Shtëpitë prej guri shndërrohen në shtëpi me pllaka

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More