Nokia padit Oppo për shkelje të patentës në disa vende

Nokia, ashtu si kompanitë e tjera të mëdha në industrinë e telekomit, është shumë mbrojtëse kur bëhet fjalë për patentat e veta. Kompania finlandeze nënshkroi marrëveshje licencimi me shumë kompani që përdorin patentat e saj dhe paditi ata që i përdorën ato pa leje.

 

Më e fundit në listën e kompanive që sapo janë paditur nga Nokia është Oppo.

Sipas raportit të IAM, Nokia ka vendosur të paraqesë padi kundër Oppo për shkelje të patentës në katër vende: Angli, Francë, Gjermani dhe Indi.

Arsyeja prapa veprimit të Nokia është se Oppo refuzoi të rinovojë marrëveshjen e licencimit që lejon përdorimin e patentave të caktuara, të cilat kompania kineze nënshkroi përsëri në vitin 2018.

Nokia po përdor të njëjtat skuadra ligjore që fituan fushatën e zbatimit të patentave të kompanisë së mëparshme kundër Lenovo dhe Daimler, kështu që kjo mund të jetë një betejë e shpejtë.

Sipas një deklarate të ofruar nga Nokia, ka pasur negociata midis dy kompanive, por Oppo vendosi të shkojë vetë dhe refuzoi të gjitha ofertat.

Kjo ndoshta mund të përfundojë vetëm në dy mënyra: ose Nokia fiton dhe Oppo paguan, ose Oppo bie dakord të nënshkruajë një marrëveshje tjetër licencimi shumëvjeçare. 

Related posts

TikTok tani fshin video me njerëz të zhveshur duke përdorur një algoritëm

D V

WhatsApp më nuk do të punojë në afro 50 modele të telefonave – kontrolloni nëse telefoni juaj është në mesin e tyre

D V

LeBron James arrin në Fortnite

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com