Nuk e pranon fajësinë i akuzuari për shkaktimin e aksidentit në Koshare të Ferizajt, ku vdiqën pesë persona

I akuzuari Erton Musliu, është deklaruar i pafajshëm për aksidentin e qershorit të këtij viti në Koshare të Ferizajt, ku mbetën të vdekur pesë persona.

 

Këtë deklarim i akuzuari Musliu e ka bërë të martën në Gjykatën Themelore të Ferizajt, pas leximit të aktakuzës nga prokurori Shukri Jashari, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Prokurori Shukri Jashari në këtë fazë të procedures, gjykatës i ka propozuar që të zbatohet masa për sigurimin e të pandehurit në procedurat penale, respektivisht masën e paraburgimit.

“Pas shqyrtimit të detajuar dhe mbarimit të hetimeve për rastin konkret, kemi vlerësuar se nuk kemi të bëjmë me vepër penale nga pakujdesia, por kemi të bëjmë me veprën penale me dashje eventuale” ka thënë prokurori Jashari

I njëjti tha se konsideron që duke pasur parasysh peshën e kësaj vepre penale, po ashtu mënyrën e kryerjes së kësaj vepre dhe pasojat tejet të rënda që ka shkaktuar, ekziston rreziku se i njëjti mund të arratiset, duke penguar kështu zhvillimin e mëtutjeshëm të procedurës penale në këtë çështje.

Në anën tjetër, mbrojtësi i të akuzuarit, avokati Tomë Gashi, ka kundërshtuar propozimin e prokurorit, ndërsa lidhur me deklarimin e të akuzuarit rreth fajësisë tha se të njëjtit gjatë shqyrtimeve gjyqësore të radhës do t‘i jepet mundësia që prapë të deklarohet rreth fajësisë.

Gjyqtarja e çështjes, Kadrie Goga Lubishtani, njoftoi se lidhur me propozimin e prokurorit do të vendoset me aktvendim të veçantë, ndërsa seanca e radhës u shty për kohë të pacaktuar.

Ndryshe, aktakuza ndaj Erton Musliut është përpiluar më 29 shtator 2021.

Sipas aktakuzës së siguruar nga “Betimi për Drejtësi”, më 6 qershor 2021, rreth orës 15:37, në rrugën magjistrale Ferizaj-Shtime, saktësisht në fshatin Koshare të Komunës së Ferizajt, i pandehuri duke drejtuar automjetin të markës “Audi A8”, me të arritur përballë firmës “LS Qeramika”, me dashje eventuale shkel nenin 53, paragtafin 1, të Ligjit për rregullat e trafikut rrugor.

Aty thuhet se duke mos ia përshtatur shpejtësinë e lëvizjes kushteve të rrugës në vendbanim, si dhe duke mos i respektuar rregullat e komunikacionit, kishte tejkaluar në vijë të plotë dhe kishte kaluar ne shiritin e majtë rrugor, me ç’rast më pjesën e përparme të automjetit e godet automjetin e tipit “Golf II” në pjesën e përparme të anës së majtë, i cili automjet ishte duke lëvizur nga drejtimi i kundërt Shtime-Ferizaj.

Në aktin akuzues thuhet se në këtë aksident, në vendin e ngjarjes ndërrojnë jetë N.R., Xh.R., S.R. dhe i mituri Y.R., kurse I.R. ndërron jetë më pas në QKUK në Prishtinë. Gjithashtu, thuhet se L.H. përson lëndime të rënda trupore, kurse Y.H. lëndime të lehta.

Me këtë, Erton Musliu akuzohet se ka kryer veprën penale “Rrezikimi i trafikut publik” nga neni 370, paragrafi 5, lidhur me paragrafin 1 të Kodit Penal, kryesi i së cilës dënohet me burgim prej tre deri në dymbëdhjetë vjet.

Ndryshe, nga 6 qershori e deri më 25 shtator Musliu ka qëndruar në paraburgim, kurse nga 25 shtatori e deri më 25 tetor atij i është caktuar masa e arrestit shtëpiak.

Related posts

Arrestohet 37 vjeçari në Fushë-Kosovë

N E

Sabit Geci: Hetuesit e EULEX-it ma ofruan çantën me para për të dëshmuar kundër ish-ushtarëve të UÇK-së

D V

Osmani takim me presidentin e Malit të Zi dhe Bosnjës: Të shqetësuar për zhvillimet e fundit në rajon

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More