Agjencia Zhurnal.mk

Nuk hani perime? Gjenet mund të jenë fajtore

Urreni të hani perime të caktuara?

Kjo mund të varet nga gjenet tuaja, thonë shkencëtarët amerikanë që kanë bërë disa hulumtime të reja.

Trashëgimi i dy kopjeve të gjenit të shijes së pakëndshme bën që të keni një nivel të padurueshëm të shijes së hidhur për ushqime si brokoli dhe thjerrëzat, thonë ata.

Kjo mund të shpjegojë pse disa njerëz e kanë të vështirë të përfshijnë mjaft perime në dietën e tyre..

Gjeni gjithashtu mund ta bëjë të pakëndshëm birrën, kafenë dhe shijen e çokollatës së errët.

Në terma evolucionar, të qenit i ndjeshëm ndaj shijes së hidhur mund të jetë i dobishëm – duke mbrojtur njerëzit nga ngrënia e gjërave që mund të jenë helmuese.

Por Dr Jennifer Smith dhe kolegët e tij nga Shkolla e Mjekësisë në Universitetin e Kentucky thonë që gjithashtu mund të nënkuptojë që disa njerëz i luftojnë nevojat për të ngrënë ushqimet e rekomanduara me fruta dhe perime.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

L E

Lajmet e fundit

Loading...