Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Nuk ka lëndë tjera në Strazburg që lidhen me abolicionet

Shkup, 10 tetor – Përveç 10 ish-zyrtarëve që po padisin shtetin në Strasburg, duke përmendur abolicionin e Ivanov, Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ) ka marrë rreth 12 aplikime në lidhje me përdorimin e bombave si prova në çështjet e PSP. Në përgjigje të pyetjes së Telma-s, gjykata theksoi se numri i çështjeve ishte i përafërt dhe nuk zbuloi se cilët të pandehur kishin paditur në Strasburg për bisedat e përgjuara.

Ne kemi marrë rreth 12 aplikime që zbatohen për përdorimin e materialeve të përgjimit në procedurat penale nga dysheme. Ne nuk mund të sigurojmë detaje nga secili rast në këtë fazë, përveç këtij informacioni që do të jetë në dispozicion në bazën tonë të të dhënave HUDOC nëse / kur ato objekte do të komunikohen”, thonë nga GJEDNJ.

Nuk ka raste të tilla në seksionin e çështjeve të komunikuara të faqes në internet, kështu që mbetet pyetja nëse këto aplikacione nuk arritën të kalojnë as filtrin e parë të gjykatës së Strasburgut apo ato nuk kanë arritur ende radhën e tyre. Disa nga avokatët e të pandehurve nga PSP konfirmuan se ata kishin paraqitur kërkesa për bomba si provë, por u refuzuan sepse këto çështje nuk ishin përfunduar ende plotësisht para gjykatave vendase, prandaj gjykata i konsideroi ato të parakohshme. Sidoqoftë, avokatët përjashtojnë që pasi të ketë shteruar të gjitha mjetet juridike në vend, ai mund të aplikojë përsëri në Strasburg.

Faza e parë para Strasburgut kaloi dy çështjet për shfuqizim me 10 të pandehurit, duke përfshirë Gruevskin, Mijallkovin, Jankullovskën, Janakieskin. Por GJEDNJ i tha Telma-s se përveç këtyre, nuk ka asnjë rast tjetër në lidhje me faljet e ish-Presidentit Ivanov nga 2016.

Nëse nuk arrihet ndonjë marrëveshje, shteti do të duhet t’i përgjigjet pyetjeve të gjykatës në Strasburg. Gjykata Penale e Maqedonisë, e cila po merret me këto çështje, pret që ajo do të duhet të ndihmojë në përgjigjen e pyetjeve duke shpjeguar procedurat.

“Ne si gjykatë jemi këtu për të zbatuar ligjet. NESE KA UDHEZUESE do t’i respektojmë. Absolutisht nuk shohim një problem për të gjykuar, nuk e shohim pse ata nuk do të vazhdojnë me objektet dhe më tej”, tha Xholev.

Xholev pret që disa nga këto raste, përfshirë Torturën, Trajektoren dhe Thesarin, mund të përfundojnë deri në fund të vitit.

Postime të ngjashme

Presidenti Pendarovski dekreton Ligjet nga Pakoja e pestë e masave ekonomike

R Zh

Ambasadori i BE-së: Heqja e liberalizimit të vizave nuk diskutohet

R Zh

Regjistrohen 364 raste me Kovid-19 prej 2.379 testimeve, 24 të vdekur, 689 të shëruar

R Zh

Kuvendi i miratoi ligjet nga pakoja e pestë të masave ekonomike

R Zh

Mariçiq kritikon opozitën: Vetëm te ne nuk mund të zbatohet votimi online

R Zh

Qyteti i Shkupit: VMRO-DPMNE fabrikon afera joekzistuese

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...