Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Ohri i mbushur me deponi të egra

Ohër, 22 nëntor – Ohri është një qytet i mbrojtur nga UNESCO i përmbytur me deponi ilegale. Mbetjet e ndërtimit, letra, plastika janë vetëm pjesë e mbeturinave që qytetarët e paskrupullt hedhin atje ku marrin, dhe inspektorët shkruajnë akuza kundër autorëve të panjohur, në shumicën e rasteve ata nuk mund t’i gjejnë sepse zakonisht i lënë mbeturinat natën.

Këto ditë, për herë të parë, një person nga Shkupi u ndëshkua i cili u fotografua nga një kalimtar ndërsa po largonte mbeturinat nga nga shtëpia e tij verore afër Galicica. Ndërmarrja Publike Komunale njoftoi se duke instaluar mbikëqyrje video në disa lokacione, do të zbulohen qytetarët e paskrupullt që krijojnë mini deponi.

Nga shoqata vullnetarë të Eco Fap që luftojnë me iniciativë të tyre me deponi ilegale thonë se ndërgjegjësimi mjedisor i qytetarëve është thelbësor. Fatkeqësisht, bordet e informacionit mbeten të padukshme për shkelësit e ligjit për pastërtinë publike.

Ambientalistët thonë se deponitë ilegale janë pastruar disa herë, por ato po mbijnë përsëri dhe ata mendojnë se duhet të merren masa më radikale kundër autorëve të krimit.

Postime të ngjashme

Pozicioni bullgar ndaj Maqedonisë së Veriut mbetet i pandryshuar, Sofja është e hapur për dialog

Dafina Vidishiqi

Carovska: Nëse nuk investoni në arsim, keni harruar të investoni në të ardhmen

Dafina Vidishiqi

Maqedonia e Veriut përballet me mungesë të vaksinave

Dafina Vidishiqi

BFI: As këtë vit nuk mund të kryhet haxhi

Dafina Vidishiqi

Destani: Roli dhe kontributi i diasporës shqiptare ka qenë dhe vazhdon të jetë i jashtëzakonshëm

Dafina Vidishiqi

MSHIA Maqedoni: Dokumentet e Draft-planit aksional të Strategjisë Nacional janë vendosur në ENER

Dafina Vidishiqi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...