Maqedoni

Ohri, Struga, Vevçani e Debarca, kërkesë për mësim me prezencë fizike

Zhurnal Ads

Shkup, 13 shtator – Komunat e rajonit Jugperendimor të vendit kërkojnë që viti i ri shkollorë të fillojë me prezencë fizike të nxënësve. Pothuaj se 90 përqind e prindërve në Ohër, Strug, Vevçan dhe Debarcë, kërkojn mësim fizik.  

Nga tetori në shkollën në Vevçani procesi mësimorë pritet të filloj  200 nxënës të shkollës fillore. Kompetentët thonë se gjithçka është rregulluar, janë siguruar  termometrat digjital, mjetet per dezinfektim dhe është sjell protokolli per hyrjen e nxënësve në shkollë.   

“Shkolla i plotëson të gjitha kushtet që I ka rekomanduar Komisioni për sëmundje ngjitëse. Ka tre hyrje, ka më pak se 20 nxënës, nuk do kenë asnjë kontakt, prandaj mendoj se Komisioni do të vendos që tu jep shans fizikisht të marrin pjesë në procesin mësimor”, shprehen kompetentët.     

Komuna e Ohrit ka marr masa për një procesit arsimor sipas të gjitha protokolleve gjatë pandemisë që mësimi të zhvillohet me prezenc fizike me nxësit e klasës së 4 deri në të 9 dhe ato të shkollave të mesme. Këtë kërkes Komuna e Ohrit e ka dorzuar deri te Komisioni qeveritar, i cili pritet të sjell vendim se në cilat shkolla mund të mbahet mësim me prezenc fizike.  

Marr parasyshë numrin e madh të nxënësve në shkollat e SHkupit, minsitri i shëndetësisë Venko Filipçe dit më pare ka thënë se nuk beson se në asnjë shkollë të kryeqendrës do të lejohet mësim me presence fizike, që do të thot se mësimi do të zhvillohet online.

Postime të ngjashme

Bajraktarov: Krahas shëndetit fizik, të ruhet edhe ai mental

XH,I

Komisioni për Sëmundje Infektive vendos për mësimin tërë-ditor

T E

Rexhepi: Qeveria nuk është legjitime, prandaj nuk e përkrahim

XH,I
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...