Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Organizata joqeveritare “Porta e hapur” me një diskutim në panel publik me temë “20 vjet luftë kundër trafikimit me njerëz”

“Trafikimi me njerëz është problem global, me të cilën përballen të gjitha vendet anë e mbanë botës. R. e Maqedonisë së Veriut paraqitet si vend i origjinës, vend-transit dhe destinacion të personave të trafikuar. Ndër vite po shënohen ndryshime të rëndësishme dhe trende të reja në trafikimin me njerëz, me çka ndryshon edhe mënyra e sigurimit të mbrojtjes si dhe ndihmës për viktimat.”

Organizata joqeveritare “Porta e hapur” shënon 20 vjet nga themelimi i saj dhe ndikim aktiv në luftën kundër trafikimit me njerëz.

Me këtë rast shoqata organizon live strem në Facebook faqen zyrtare “Porta e hapur” me temë “20 vjet luftë kundër trafikimit me njerëz”. Qytetarët do të mund ta shohin punën e institucioneve në 20 vitet e kaluara, të njoftohen me politikat për identifikim më të mirë dhe mbrojte të viktimave, por edhe me mjetet për zbulimin në kohë të cënueshmërisë dhe edukimin e opinionit më të gjerë rreth kësaj problematike.

Bashkëbisedues në panelin publik të diskutimit do të jenë Jasmina Dimishkovska Rajkovska, themeluese dhe drejtoreshë në “Porta e hapur – La strada”, Lupço Markudov, shef i njësisë për trafikim me njerëz dhe kontrabandë të migrantëve dhe Svetllana Cvetkovska, përfaqësues i Ministrisë së punës dhe politikës sociale.

Ngjarja do të mbahet në datën 19.10.2020 (e hënë) në orën 19:00 në Facebook faqen zyrtare të “Porta e hapur” @OpenGate Macedonia.

Linku i faqes zyrtare të “Porta e hapur”: https://www.facebook.com/OpenGateMacedonia/

Porta e Hapur është shoqatë e qytetarëve, e cila i promovon të drejtat e njeriut dhe i përfaqëson interesat dhe nevojat e personave, të cilët janë në rrezik ose kanë përjetuar dhunë dhe trafikim me njerëz përmes preventivës, përkrahjes sociale dhe lobimit në nivel nacional dhe evropian përmes anëtarësimit në La Strada rrjet Internacional-Evropian për luftë kundër trafikimit me njerëz.

“Përpjekja për të prezantuar politikat e zbatuara përmes përvojave të vetë viktimave, në institucionet dhe organizatat qytetare të cilët marrin pjesë në luftën kundër trafikimit me njerëz, kemi zbatuar hulumtim kualitativ dhe kuantitativ.

Rezultatet e fituara nga analiza tregojnë nevojën për identifikimin proaktiv të viktimave të trafikimit me njerëz nga ana e institucioneve kompetente, vendosjen e zgjedhjeve afatgjate për mbrojtje dhe riintegrim, si dhe nevojën për mirëmbajtjen e tyre financiare. Qëllimi është të jepet përgjigje në pyetjen se sa mekanizmat ekzistuese për identifikim, mbrojtje dhe riintegrim bashkëveprojnë me nevojat e viktimave dhe me menaxhimin e vendit me trafikimin me njerëz”, – thonë nga “Porta e Hapur”.

Porta e hapur në 20 vitet e kaluara iu ka ndihmuar gjithsej 168 viktimave të trafikimit me njerëz, të cilët ishin inkuadruar në Qendrën për viktimat e trafikimit me njerëz dhe Programit për punë shoqëruese sociale për kategoritë e rrezikuara sociale.

Mos heshtni për trafikimin me njerëz, raporto në SOS linjën 0800 11111

Postime të ngjashme

Editorial / Ndërkëmbëzat mes partive shqiptare në kuvend, po i vuajnë qytetarët!

R Zh

Pakoja e 5-të ekonomike përfundimisht kaloi në Komisionin e Financave dhe Buxhetit

R Zh

Regjistrohen 949 raste të reja me Kovid-19, janë shëruar 737, kanë vdekur 33 persona

R Zh

Pendarovski: Vaksinimi të zhvillohet në vazhdimësi deri në imunizim e plotë të popullatës

R Zh

Velkovski: Ka premtime nga VMRO-DPMNE-ja për zhbllokim edhe të ligjeve tjera

R Zh

Pasaportat për narkobosët dhe aferat korruptive dëmtojnë rrëndë imazhin e vendit

B L

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...