Agjencia Zhurnal.mk
Kosovë

Osmani priti në takim Auditorin e Përgjithshëm, Besnik Osmani

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në një takim Auditorin e Përgjithshëm të Zyrës Kombëtare të Auditimit, Besnik Osmani. Ajo përgëzoi personelin e Zyrës Kombëtare të Auditimit për punën gjatë pandemisë dhe dorëzimin me kohë në Kuvendin e Kosovës të Raportit Vjetor të Auditimit për vitin 2019.

“Osmani potencoi domosdoshmërinë e rritjes së kontrollit dhe monitorimit të fondeve publike, për të siguruar se ato janë shpenzuar konform ligjeve në fuqi. Në takim u përmend edhe nevoja që të adresohen rekomandimet e Raporteve Vjetore të Auditimit të viteve paraprake. 

Ndërkaq, Auditori i Përgjithshëm, Osmani tha se gjatë vitit 2019, janë audituar 95 organizata buxhetore, 14 ndërmarrje publike si dhe 9 projekte të financuara nga fondet e donatorëve.  Ai njoftoi kryetaren e Kuvendit për progresin e arritur në fushën e raportimit financiar dhe mangësitë në lidhje me ekzekutimin e buxhetit. Kryeauditori theksoi nevojën që institucionet ta forcojnë disiplinën financiare”, thuhet në njoftimin e Kuvendit të Kosovës.

Postime të ngjashme

Gërvalla deklarohet për herë të parë për hartën me kufijtë e copëtuar të Ballkanit

S.B.

Reagon Vlora Çitaku pasi Apeli ia anuloi dënimin me burgim të përjetshëm burrit që vrau gruan me shufër metalike në Kamenicë

S.B.

Ministria tregon pse e publikuan listën me bizneset që përfituan nga Programi i Rimëkëmbjes Ekonomike

S.B.

Mbi 11 mijë raste aktive me COVID-19

S.B.

Sot seanca e radhës ndaj komandant “Ujkut”

S.B.

Shefi i zyrës së BE-së reagon pas publikimit të emrave të bizneseve që fituan më shumë nga Pakoja e Rimëkëmbjes

S.B.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...