Agjencia Zhurnal.mk
Kuriozitete

Pabarazia sociale, siç shihet nga qielli

Në të gjithë botën, janë të dukshme ndryshimet shoqërore dhe ekonomike, diku më shumë e diku më pak.

Pasqyruar në hapësirë, këto çekuilibra të të ardhurave dhe aksesit në arsim, shëndetësi, kanalizime dhe infrastrukturë gjenerojnë këputje pak a shumë të dukshme – megjithëse ndihen në mënyrë drastike, transmeton Telegrafi.

Edhe pse është një realitet i përditshëm për disa, pabarazitë socio-hapësinore shpesh mund të kalojnë pa u vërejtur.

Fotografi Johnny Miller shprehet, “Mospërputhjet në mënyrën se si njerëzit janë ndonjëherë të vështira për t’u parë nga toka … Shpesh, komunitetet me pasuri dhe privilegje ekstreme do të ekzistojnë vetëm disa metra larg kushteve të këqija dhe banesave të kasolleve”.

“Bukuria e të qenit në gjendje të fluturojë është të shohësh gjërat nga një perspektivë e re – t’i shohësh gjërat ashtu siç janë në të vërtetë. Duke parë drejt e poshtë nga një lartësi prej disa qindra metrash, shfaqen skena të pabesueshme të pabarazisë”, tha Johnny Miller.

Që nga viti 2018, Miller ka zgjeruar serinë e tij dhe ka fotografuar qytete në Shtetet e Bashkuara, Meksikë, Tanzani, Kenia dhe Indi.

Secili prej këtyre vendeve ka forma dhe morfologji urbane të ndryshme specifike për kontekstin e tyre përkatës.

Postime të ngjashme

Lum si mamatë që lindin në gusht, 7 arsyet fëmijët e tyre i duan dhe i lakmojnë të gjithë

D V

“Guida” si të bëhesh një mjeshtre e flirtimit

D V

Prindër, ndëshkoni veprimin dhe jo fëmijën!

D V

Zgjidhni një imazh dhe zbuloni mesazhin emocionues që ka për ju

D V

Jo 1 por 4 libra; Harry do të publikojë të dytin vetëm pasi mbretëresha të vdesë, për këtë arsye

D V

Zgjidhni një rreth dhe zbuloni se sa optimist jeni

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...