Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi

Paga mesatare në shkurt 27.948 denarë

Shkup, 21 prill – Zhurnal.mk – Neto-paga mesatare mujore e paguar për një të punësuar, në shkurt të vitit 2021, është 27.948 denarë dhe është për 2,7 për qind më e lartë nga muaji i njëjtë i vitit të kaluar, tregojnë të dhënat e Entit Shtetëror të Statistikës.

Rritja e këtillë ka të bëjë, para së gjithash, në rritjen e neto-pagës mesatare të paguar për të punësuar në sektorët: Informacione dhe komunikime -10.1 për qind, Veprimtari të tjera shërbyese – 8.2 për qind dhe Miniera dhe gurthyes – 7.5 për qind.

Ulje të neto-pagës mesatare mujore të paguar për një të punësuar, në krahasim me muajin e kaluar, është vërejtur në sektorët: Miniera dhe gurthyes – 9.0 për qind, Art, zbavitje dhe rekreacion – 6.4 për qind dhe Veprimtari të mbrojtjes shëndetësore dhe sociale 4.1 për qind.

Neto-paga mesatare mujore e paguar, në shkurt të vitit 2021 ishte 41.704 denarë.

Postime të ngjashme

Qeveria miratoi vendimin për “taksën ekologjike”, derivatet do të shtrenjtohen me 3,5 denarë

Dafina Vidishiqi

Bislimovski: KRRE para një viti ofroi zvogëlim të TVSH-së për energjinë elektrike

Zekirija Haxhiu

LSM kërkon masa për mbrojtje të shëndetit të punëtorëve përshkak temperaturave të larta

Zekirija Haxhiu

“Forumi ekonomik Shkup”, debate për stabilitetin dhe bashkëpunimin në rajon, zhvillimi ekonomik

Zekirija Haxhiu

Takim vjetor i Nismës për rajonet me qymyr në tranzicion në Ballkanin Perëndimor dhe në Ukrainë

Zekirija Haxhiu

Paga mesatare neto në prill ishte 28.438 denarë

Zekirija Haxhiu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...