Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Pakoja e pestë me vlerë 160 milionë euro siguron ndihmë për qytetarët

Shkup, 21 shkurt, Zhurnal.mk – Pakoja e pestë e masave me vlerë 160 milionë euro siguron ndihmë për qytetarët dhe ndërtimin e një ekonomie të qëndrueshme dhe zhvilluese të Maqedonisë

Pakoja e pestë e masave ekonomike gjithëpërfshirëse dhe në kohë, e krijuar nga institucionet e udhëhequra nga LSDM, për t’i ndihmuar qytetarët dhe kompanitë e prekura nga pandemia e koronavirusit, por edhe për të ndërtuar një ekonomi të brendshme të qëndrueshme dhe zhvilluese, fillon me zbatimin.

Pakoja, e miratuar përmes një qasje gjithëpërfshirëse me të gjithë aktorët e interesuar, me vlerë 160 milionë euro përmban 29 masa, të destinuara për ndihmë të drejtpërdrejtë për kompanitë dhe qytetarët, si dhe krijimin e një ambienti më të favorshëm biznesi, do ta rikthejë ekonominë në normat e rritjes midis 4 dhe 5 %, si në kohën para pandemisë.

Prioritet kryesor është mbajtja dhe rritja e numrit të punëtorëve. Kjo është arsyeja pse masa e parë është mbështetje financiare e pagave për të punësuarit në vlerë prej 1 miliard e 920 milionë denarë për shkurt dhe mars 2021, me përfshirje prej rreth 60,000 punëtorë në muaj.

Postime të ngjashme

Qeveria e miratoi Protokollin shëndetësor për zbatimin e regjistrimit

T E

Analistët për Zhurnal: Problemi me bullgarët do të jetë më shumë serioz se ai grek

Z H

Qeveria miraton Propozim ligjin për shpallje të malit Sharr si Park Kombëtar

T E

Georgievski: Nëse i falëm serbët, pse mos falim dhe bullgarët

T E

Delegacioni kuvendor mori pjesë në onlajn takimet e shkurtit të AP-së së NATO-s

R Zh

Mariçiq: Fillimi i negociatave kyçe në definimin e ritmit të reformave

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...