Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Pakoja e pestë para komisionit për finansim, për ndihma për paga mund të aplikohet deri më 30 prill

Shkup, 14 prill – Zhurnal.mk – Kompanitë dhe ushtruesit e veprimtarisë për ndihmë për paga për shkurt dhe mars nga pakoja e pestë e masave do të mund të aplikojnë deri më 30 prill të këtij viti. Prolongimi është bërë përmes një amendamenti të miratuar sot të Komisionit për Komisionin për Financim dhe Buxhet, ku po shqyrtohen zgjidhjet ligjore nga pakoja e pestë e masave anti-krizë.

Për shkak të vonesës në miratimin e masave, është pranuar unanimisht amandamenti i Ligjit për Mbështetje Financiare për ushtruesit e pavarur të veprimtarisë për muajt shkurt dhe mars, me procedurë të shkurtuar, si dhe në Ligjin për Mbështetje Financiare të Punëdhënësve.

Nuk u pranua amandamenti i VMRO-DPMNE-së, me të cilin kërkohej ndihma të jetë për shkurt, mars, prill dhe maj, paratë të transferohen drejtpërdrejt në llogarinë e transaksionit të punëtorëve, ndërsa fondet të mos kthehen.

Sipas Zëvendësministrit të Financave, Dimitar Kovaçevski, masat nga pakoja e pestë e masave janë përfshirë në Buxhetin dhe nuk mund të zgjaten për muajt prill dhe maj dhe se paga e punëtorëve paguhet përmes punëdhënësve.

Janë paraqitur 27 amendamente, nga të cilat 17 ishin nga opozita VMRO-DPMNE dhe 10 nga shumica në pushtet.

Në rendin e ditës përpara Komisionit për Financa dhe Buxhet janë propozim-ligjet për mbështetje financiare të personave fizikë që kryejnë veprimtari të pavarur dhe për mbështetje financiare të punëdhënësve të prekur nga kriza shëndetësore-ekonomike për shkak të pagesës së pagave për shkurt dhe mars, si dhe ndryshim të Ligjit për tatim të ardhurave personale, të gjitha në lexim të dytë.

Anëtarët e Komisionit për Financa dhe Buxhet sot duhet t’i shqyrtojnë propozimet për plotësimin e Ligjit për mbështetje financiare të qytetarëve me të ardhura të ulëta, shfrytëzues të pensionit, shfrytëzues të së drejtës së sigurisë sociale të personave të moshuar, të rinjve, prindërve kryefamiljarë, fëmijëve pa prindër dhe kujdes prindëror, artistëve dhe personave të tjerë të cilët kryejnë veprimtari dhe Propozim-ligj për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për lojërat e fatit dhe për lojërat argëtuese, gjithashtu në lexim të dytë.

Postime të ngjashme

19 raste të reja dhe 2 viktima nga Covid

Zekirija Haxhiu

Këshilli i BE-së me mbështetje të madhe për propozimin portugez

Zekirija Haxhiu

Pahor: Do të ishte tragjike për Shkupin nëse vetëm Shqipëria mer dritë jeshile për negociata

Zekirija Haxhiu

Prej nesër në Greqi mund të hyhet edhe me test të shpejtë

Zekirija Haxhiu

Mariçiq: Bashkëpunimi rajonal kyç për luftë kundër krimit të organizuar

Zekirija Haxhiu

Kërcënoi gazetarët, kallëzim penal kundër një banori të Tearcës

Bekim Laçi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...