Pakora me perime: Vështirë t’i rezistosh shijes së këtij gatimi indian

nga D V

Kuzhina indiane është një prej thesareve më të çmuar të kulinarisë botërore

E shijshme, e shëndetshme dhe tejet ekzotike. India na ka dhuruar më të mirën e saj.

Pakora me perime, realizohet lehtë, hahet me dorë dhe është ndër recetat më të preferuara nga kuzhina e vendit të largët.

Përbërësit:

▪ 300 gr miell
▪ 300 gr patate
▪ 300 gr qepë
▪ 3 qepë të njoma
▪ 200 gr spinaq
▪ 1 lugë çaji shafran
▪ 1 lugë çaji kumin
▪ 1 lugë çaji koriandër
▪ 1 lugë gjelle lëng limoni
▪ spec djegës
▪ kripë
▪ piper
▪ vaj ulliri
▪ majdanoz

Përgatitja:

Në një tas hidhni miellin, shtoni specin djegës dhe shafranin, e më pas gradualisht shtoni lëngun e limonit dhe ujë, derisa të formohet brumi i trashë.

Pasi e keni lënë për 10-15 minuta në gjendje normale, shtoni të gjithë përbërësit e tjerë, përpos vajit të ullirit.

Vajin e ullirit ngroheni në rreth 1-2 minuta në një tigan të gjerë dhe pasi të jetë gati, hidhni një lugë nga brumi i përgatitur.

Lëreni të skuqet 5-6 minuta, derisa të bëhet krokante dhe të marrë ngjyrë të artë në kafe.

Sigurohuni që perimet të jenë skuqur si duhet.

Sugjerohet të shërbehen të ngrohta.

Shijojini! 

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More