Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Pako 5/Kompanitë lirohen nga të dhënat doganore

Shkup, 20 janar – Qeveria kumtoi se me masën e parë të Pakos 5 kompanitë nga industria e përpunimit të metaleve, metalurgjia, industria e tekstilit dhe të lëkurës janë të lira nga të dhënat tatimore në vlerë prej 7,1 milionë euro për lëndë të parë dhe repromateriale, përcjell Zhurnal.mk

Siç thuhet në kumtesën e sotme, në seancën e 40-të të djeshme, Qeveria solli vendim për shfuqizimin e e të dhënave importuese – tarifat doganore për lëndë të para të caktuara të përdorura në industrinë e përpunimit në mënyrë që të lehtësojë kushtet e funksionimit të këtyre kompanive dhe për të mundësuar rritjen e aftësisë konkurruese të tyre në kushtet e pandemisë dhe funksionimit të vështirë të ndërmarrjeve nga industria përpunuese.

“Me vendimin për heqjen e detyrimeve të importit, i cili do të hyjë në fuqi më 1 shkurt, kompanitë do të përjashtohen nga taksat doganore në shumën prej 7.1 milion euro për 71 lëndë të parë të veçantë të përdorur në industrinë e përpunimit të metaleve”, theksohet në një deklaratë. deklaratë nga Qeveria.
Listat e propozuara të produkteve të përfshira me këtë vendim, i cili është vendimi i parë i miratuar i Paketës së re 5 masat ekonomike për të trajtuar pasojat e KOVID-19, u përgatitën në konsultim me kompanitë anëtare të Dhomës së Tregtisë në sektorët e përpunimit të metaleve, metalurgjisë, industria e tekstilit dhe lëkurës, e cila pagoi gjithsej 162.4 milion euro për importin e lëndëve të para në 2019. (Zhuranl.mk)

Postime të ngjashme

Petkovski: Pasi Radev reagoi ashtu, mendova se ju kemi shpallur luftë

Z H

Deputetët debatojnë për plotësimet e Ligjit për financimin e komunave

Z H

AZGJ demanton Simovskin: Të gjitha dokumentet janë përkthyer në kohë

Z H

Isaki: Miqësia ndërmjet Maqedonisë dhe Kroacisë vazhdimisht po mbindërtohet

R Zh

Mos figurimi i bullgarëve në regjistrim, shkas për bllokimin e Maqedonisë në rrugën drejt BE-së!?

Z H

Rruga Krupishtë-Koçan pritet të jetë gati deri në dhjetor të këtij viti

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...