Agjencia Zhurnal.mk

Palmer: Presim partner të fuqishëm në qeverinë e Maqedonisë së Veriut

Uashington, 5 gusht – Shtetet e Bashkuara presin një partner të mirë dhe të fortë në qeverinë e re të Maqedonisë Veriore, tha përfaqësuesi Special i Departamentit të Shtetit për Ballkanin Perëndimor Matthew Palmer.

– Tani është një periudhë e negociatave për të formuar një koalicion, i cili është një proces i natyrshëm në sistemet parlamentare demokratike. Nga këndvështrimi amerikan, ajo që është e rëndësishme dhe ajo që duam të theksojmë se ne presim një partner të mirë dhe të fortë në qeverinë e Maqedonisë Veriore, qeveri e cila është e angazhuar për të shfrytëzuar sa më shumë anëtarësimin në NATO, një qeveri që është e angazhuar për të udhëhequr vendin përpara në rrugën për në Bashkimin Evropian – tha Palmer.

Ai shtoi se Shtetet e Bashkuara presin që qeveria e re të angazhohet për zbatimin e Marrëveshjes së Prespës.

“Një qeveri që do të punojë për të promovuar paqen dhe prosperitetin për të gjithë qytetarët e Maqedonisë Veriore,” tha ai.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...