Panovski: Dozë të tretë duhet të pranojnë të rivaksinuarit në shkurt dhe mars

Shkup, 26 gusht – Mikorbiologu Nikolla Panovski thotë se vaksinat kundër coronavirusit shpëtojnë jetë dhe se duhet të jepen personave të cilët kanë nevojë.

 

“Personalisht jam në grupin që u vaksinuam në mars, nuk kam qenë i infektuar me coronavirus, por fuqishëm luftoj për të drejtat e personave që janë infektuar. Të infektuarve duhet t’u jepet vaksinë gjashtë muaj pas shërimit, në ndërkohë duhet të vaksinohen ata që nuk kanë mbrojtje, por edhe ata me dozë të tretë të cilët janë vaksinuar në shkurt dhe mars në mesin e të cilëve janë edhe punonjësit shëndetësorë”, thotë Panovski.

Ai thotë se imuniteti natyror është më i fuqishëm se ai artificial dhe se kjo shihet për çdo ditë.

“Ende nuk është bërë dëm, jepni personave që kanë qenë të infektuar afat prej gjashtë muajve që të vaksinohen. Deri kur do të heshtni kolegë, 45 ditë masë nuk ka askund në botë, nuk është e saktë se është rekomandim i OBSH-së”, thotë Panovski.

Related posts

Zbulohet një punëtori për armë në Lubin, gjenden armë dhe municion

R Zh

UNICEF-I e përshëndetë vendimin për fillim të vitit shkollor me prani fizike

Z H

Anketë – “Shuto Orizarë” / BDI 13.70%, ndërsa AAA 5.80%

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More