Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Parlamenti votoi për vazhdimin e gjendjes së krizës deri më 30 qershor 2021

Shkup, 16 dhjetor, zhurnal.mk – Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut, në kuadër të mbledhjes së 25-të sot me 61 vota “për”, pa “kundër” dhe pa “të përmbajtur” e votuan vendimin për shpallje të gjendjes së krizës në shtet deri më 30 qershor të vitit 2021. Në mbledhje nuk morën pjesë deputetët e opozitës.

Me vendimin duhet të mundësohet vazhdimi edhe për gjashtë muaj i gjendjes së krizës për shkak të gjendjes me koronavirusin që është në fuqi prej datës 20 të muajit të kaluar, me vendim të Qeverisë, ndërkaq me kërkesë të Këshillit për siguri.

Periudha për ekzistim të gjendjes së krizës në territorin e shtetit, për shkak të mbrojtjes së shëndetit publik në kushte të ekzistimit të pandemisë me Kovid-19 dhe për shkak të parandalimit nga përhapja e tij në përmasa të rritura me çka rrezikohet siguria e shëndetit të popullatës është më së shumti deri 30 ditë.

Postime të ngjashme

Gashi: Alternativa do të hynte në Qeveri, por pa BDI-në

R Zh

Musliu: Në Maqedoni nga viti 1990 gjithmonë diçka është tensionuese

T E

Pandemia rriti çmimin e barnave dhe shërbimeve mjekësore

T E

Heshtje në BDI për dorëheqjen e Mexhitit?

R Zh

Remzi Mehmedi: Tetë njësi zgjedhore siç është edhe ndarja e rajoneve zhvillimore

T E

Ulet numri i kurorzimeve për shkak të pandemisë

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...