Agjencia Zhurnal.mk

Desktop Under Menu 1

Desktop Under Menu 2

Pas stuhisë në Dollnen, shkatërohen 100 përqind të mbjellurat e duhanit

Dollnen, 21 maj – Stuhia e madhe edhe me breshër gjatë ditës së djeshme pas orës 16 pasdite thuajse tërësisht shkatërroi farën e duhanit dhe pjesën e mbjellë të fushave në fshatin Zapolzani, komuna Dollnen.

Rreth 220 fshatarë që prodhojnë më shumë se 220 tonë duhan në vit në 250 hektarë tani janë jashtëzakonisht të shqetësuar dhe dëmi është i madh, pothuajse deri në 100 përqind.

Sipas prodhuesit të duhanit Nikolce Nikoloski, stuhia goditi prodhuesit në fusha ndërsa mbillnin duhan.

– Gjithçka ndodhi njëherësh. Ne nuk kishim kohë për të bërë asgjë, por të mbrohemi nga stuhia. Traktori mbeti në mes të fushave, duke shkatërruar plotësisht duhanin e mbjellë. Fidanët afër me duhan thjesht u zhdukën, tha Nikoloski.

Vlado Nikoloski thotë se nuk e kujton një stuhi të tillë.

– Nuk e mbaj mend një stuhi të tillë që papritmas shkatërroi plotësisht duhanin dhe fidanët, thotë Nikoloski.

Deri më tani, 30 përqind e zonave janë mbjellë dhe shkatërruar plotësisht, siç është edhe fidani.

– Nuk e di se çfarë do të bëjmë. Ne jetojmë kryesisht nga duhani. Për shkak të pranverës së ftohtë, prodhimi i fidanëve ishte i vështirë, madje 60 përqind është mungesë. Nëse po, nuk e di se çfarë do të bëhet, shpjegon Goce Janceski nga shoqata.

Banorët po kërkojnë ndihmë dhe thonë se dikush duhet t’i ndihmojë ata.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...