Pasoja e panjohur e covid 19, studimi i ri tregon çfarë i ndodh trupit

Nuk dihej deri tani, por shkencëtarët kanë zbuluar së fundi se covid-19 mund të ndikojë negativisht në organin që prodhon insulinë, duke i rrezikuar më shumë disa pacientë nga diabeti.

 

Një studim i kryer nga hulumtuesit në Universitetin e Sienës në Itali tregoi se virusi sulmon qelizat që prodhojnë insulinën në pankreas, duke dëmtuar një enzimë që ndodhet në sipërfaqe të këtyre tyre.

Sipas një tjetër studimi, të kryer nga Universiteti “Weill Cornell Medicine” në Nju Jork, covid-19 sulmon gjithashtu qelizat beta që prodhojnë insulinë dhe i bën ato më pak të afta të prodhojnë këtë hormon që rregullon nivelet e glukozës në organizëm.

Sakaq, zyrtarët e shtetit të Nju Jorkut thonë se urdhri për vaksinim të detyrueshëm për punonjësit e kujdesit shëndetësor po zbatohet me sukses.

Urdhri për imunizim nuk lejojnë përjashtime për arsye fetare, duke e bërë atë një nga më të rreptët në Shtetet e Bashkuara.

Autoritetet lëshuan një urdhër ekzekutiv të hënën, që i krijon mundësinë të thërrasin personel mjekësor nga Garda Kombëtare për t’i paraprirë një mungese të mundshme të personelit mjekësor kyc në spitale dhe shtëpi pleqsh.

Related posts

Ky ushqim ‘i shëndetshëm’ mund të rrisë në të vërtetë rrezikun e sëmundjes së Parkinsonit me 39 për qind

D V

Qasje bashkëkohore gjatë trajtimit të ndezjes së cistës në fshikëz

Z H

Ky mund të jetë shkaku befasues i problemeve tuaja gastrointestinale

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More