Pastiçe me beshamelë dhe djathë është receta e zgjedhur nga Linda Fishta në programin “Në Shtëpinë tonë”. Një pjatë e ngrohtë, e shijshme dhe e ngopshme, e cila përmban një kombinim të përsosur të makarona të vogla, kremoziteti të beshamelës dhe shijes së theksuar të djathit. Përgatitja nis me gatimin e makarona-ve dhe përgatitjen e një salce beshamel të butë dhe të pasur, ku përzien qumështin, gjalpin dhe miellin, duke krijuar një masë të trashë. Më pas, shtohet djathi, që mund të jetë një miks djathërash të ndryshme si mozzarella, parmezan dhe edamer, për t’i dhënë shije dhe kremozitet. Makarona e gatuar përzihet me salcën beshamel dhe djathin, dhe më pas piqet në furrë deri sa të krijohet një shtresë e artë dhe krokante në sipërfaqe. Kjo pjatë është ideale për një darkë të ngrohtë dhe të ngopur, duke ofruar një shije të pasur dhe të kënaqshme për çdo gosti.
Përbërësit:
100 g djathë pice i grirë
Djathë i bardhë
300 g makarona bucatini
Përbërësit për beshamelën:
4 lugë gjalpë
2 lugë vaj
3 lugë miell
500 ml qumësht
Arrë myshk
Përgatitja:
“Në Shtëpinë tonë”, një program dedikuar shijes, familjes dhe jetesës së mirë, vjen nga e Hëna në të Premte ora 10:10 e deri në mesditë, në ekranin e Top Channel.