Pendarovski: Me Bullgarinë me muaj nuk kemi bisedime

Shkup, 13 shtator – Në lidhje me të ashtuquajturin non-paper i cili u publikua sot në media, nga Kabineti i Presidentit Pendarovskit njoftuan se me Republikën e Bullgarisë me muaj nuk ka bisedimet dhe për këtë shkak nga Sofja në Shkup nuk është dorëzuar asnjë dokument.

 

“Qëndrimi i presidentit Pendarovski në raport të identitetit dhe gjuhës të popullit maqedonas është i qartë dhe i pandryshuar, ndërsa deri tani nuk ka pasur bisedime dhe as që do të bisedohet në të ardhmen”, thonë nga Kabineti i Pendarovskit.

Nga Qeveria e Maqedonisë thanë për ata zyrtar është propozimi i prezantuar gjatë periudhës së kryesimit të Portugalisë me BE-në.

“Konsiderojmë se ai propozim mundëson zgjidhje të pranueshme për të gjitha palët. Republika e Maqedonisë së Veriut mbetet e përkushtuar në proces, me qëllim tejkalimin e dallimeve me Republikën e Bullgarisë, me çka edhe do të mënjanohen pengesat për fillimin e negociatave aderuese me BE-në. Kjo është në interes të qytetarëve në të dyja vendet e me këtë edhe në interes të agjendës evropiane”.

Related posts

Shkupi, Tetova, Kumanova dhe Ohri me më shumë raste aktive me COVID-19

D V

Rritet kostoja e jetesës dhe çmimet e shitjes me pakicë

N E

Presidenca sllovene pret negociata zyrtare me Shkupin dhe Tiranën

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More