Auto

Për herë të parë në 70 vjet: Që nga viti i ardhshëm, këto drita në vetura mund të ndryshojnë

Drita paralajmëruese dhe e emergjencës, e njohur më mirë për ne si 4 sinjalizuesit, shpejt mund të ndryshojnë në mënyrë drastike.

Çelësi për aktivizimin e njëkohshëm të të katër treguesve të drejtimit në makina ka ekzistuar që nga viti 1951 kur u prezantua për herë të parë në makinë. Nuk ka ndryshuar që atëherë, transmeton Telegrafi.

Një kompani është e mendimit se kjo mënyrë paralajmërimi duhet të ndryshojë. Zgjidhjet e Sigurisë Emergjente (ESS) merren me një numër çështjesh të sigurisë, dhe në këtë rast ata pretendojnë se ndryshimi i frekuencës së ndezjes dhe fikjes së dritave do të përmirësonte në mënyrë drastike shikueshmërinë. Sugjerimi i tyre është 4 Hz, ose katër herë në sekondë, që është frekuenca që një person e percepton më mirë, shkruan Car And Driver.

Për shpejtësi më të mëdha, çelësi duhet të shtypet dy herë, dhe të 4 treguesit do të aktivizohen automatikisht në të gjitha situatat e rrezikshme, siç ndodh sot me frenimin e papritur.

NHTSA, organizata amerikane në fushën e sigurisë rrugore, vendosi të shikonte këtë propozim më vonë.

Dhe së fundmi, le të përsërisim që ndezja e të katër sinjaleve nuk do të thotë që mund të ndalesh kudo dhe për ndonjë arsye. Nuk të bën të plotfuqishëm.

Të gjitha sinjalet e kthimit në të njëjtën kohë përdoren për të paralajmëruar drejtuesit e tjerë dhe duhet të ndizen në situata të caktuara:

– kur automjeti ndalet në rrugë ku shoferët që vijnë në të njëjtin drejtim nuk mund ta shohin atë
në kohë

– kur mjeti ndalet në rrugë

– kur shoferi u detyrua të ndalonte automjetin aty ku nuk lejohet të ndalojë ose parkojë automjetin

– kur shoferi synon të zvogëlojë ndjeshëm shpejtësinë e automjetit ose të ndalojë automjetin.

Postime të ngjashme

Me vetëm 1178 km të përshkruara del në ankand Golfi i prodhuar më 1980

S.B.

Tingulli i Audi SQ8, thjesht i mrekullueshëm

admin

Audi R8 2020 – makinë më e mirë, motor më i mirë – por e shtrenjtë

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...