Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi

Për Odën e ndërtimit është i pranueshëm propozimi për lidhjen e ngrohjes qendrore të ndërtesave të reja

Për Odën ekonomike pranë Lidhjes së Odave ekonomike është i pranueshëm propozimi i Komisionit Rregullator të Energjetikës me Ligjin për ndërtim për të detyruar investitorët të lidhin ndërtesat e reja me sistemin e ngrohjes. Në takimin e sotëm me përfaqësuesit e KRE-së dhe kompanisë së ngrohjes BEG, ata morën premtim se vërejtjet e tyre mbi këtë propozim do të merren në konsideratë, por gjithashtu se disa procedura do të thjeshtohen për të përmirësuar punën e tyre operacionale dhe do të zvogëlohen shpenzimet e tyre aty ku është e mundur.

Në takim u diskutua gjithashtu edhe instalimi i planifikuar i kalorimetrave, ndërtimi i lidhjeve, thjeshtimi i procedurës për marrjen e lejeve të ndërtimit gjatë ndërtimit të rrjetit të ngrohjes dhe gazit natyror, si dhe infrastruktura gjatë lidhjes.

Oda e ndërtimit, siç tha kryetari Ivica Jakimovski, justifikon plotësisht propozimin e KRE sepse ata kanë të njëjtin qëllim – uljen e konsumit dhe përmirësimin e efikasitetit të energjisë.

Sipas tij, me respektimin e dispozitave të rregulluara me Ligjin për efikasitetin energjetik, konsumi i energjisë në ndërtesa zvogëlohet për gjashtë herë, ndërsa tani ne shkojmë një hap më tej, gjegjësisht pajisjet që janë instaluar në shtëpitë për ngrohje të jenë efikase në aspektin energjik gjegjësisht të konsumojnë më pak energji.

Ka, siç kujtoi ai, raste në të kaluarën kur një përqindje e caktuar e ndërtesave ishin të lidhura me ngrohjen qendrore, por jo të gjithë blerësit përfundimtarë ishin të lidhur.

Kryetari i KRE-së, Marko Bislimovski njoftoi se ata do t’i thjeshtojnë të gjitha procedurat sa më shumë që të jetë e mundur në interes të të dy kompanive dhe qytetarëve dhe aty ku është e mundur do të zvogëlohen shpenzimet e caktuara.

Postime të ngjashme

CMG-ja: Ekonomia e Kinës mund të vazhdojë të rimëkëmbet

R Zh

Nënshkruhet Memorandum Bashkëpunimi ndërmjet UEJL-së dhe Normak Investment Grup për mundësitë e punësimit të studentëve

R Zh

Besimi dhe Nikollovski: Tolerancë zero ndaj korrupsionit dhe ekonomisë joformale

Z H

Sindikata e tekstilit me paralajmërim nëse nuk miratohet pakoja e pestë ekonomike

Z H

Për ekonominë janë siguruar 44,1 milion euro përmes tre kredive pa interes nga Banka Zhvillimore

Z H

Agjencitë turistike me humbje prej mbi 80%, edhe ata do të protestojnë të hënën

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...