Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi

Për turizmin mbështetje të pagave, kthimin e taksave dhe grante

Shkup, 4 tetor – Për turizmin si një nga degët më të prekura të krizës, paketa e katërt parashikon masa për të mbështetur pagat për ciceronët turistik, kthimin e taksës turistike për vitin 2019, si dhe grante për agjencitë turistike, tha kryeministri Zoran Zaev në një postim në Fejsbuk.

Zaev tregon se 150 ciceron turistike të regjistruara për në tetor, nëntor dhe dhjetor do të paguhen pagë minimale bruto prej 21,776 denarë, me vlerë deri në 160,000 euro, dhe 4,740 subjekteve që kanë organizuar bujtje  në vitin 2019, do t’u kthehen 2 milionë euro, e cila është shuma e përgjithshme e taksës turistike të mbledhur në atë vit.

Për 500 agjenci turistike, siç është shkruar, janë siguruar grante në vlerë prej 3,000 deri në 7,000 euro, në një vlerë të përgjithshme prej 1,9 milionë euro, në varësi të numrit të të punësuarve, nga qarkullimi i përgjithshëm në vitin 2019 dhe nëse janë bartës të licencës A ose B.

“Paketa e re synon të sigurojë qëndrueshmëri të aktiviteteve të brendshme ekonomike dhe vendeve të punës, si dhe të rikuperojë aktivitete të caktuara, thekson Zaev.

Postime të ngjashme

Nënshkruhet Memorandum Bashkëpunimi ndërmjet UEJL-së dhe Normak Investment Grup për mundësitë e punësimit të studentëve

R Zh

Besimi dhe Nikollovski: Tolerancë zero ndaj korrupsionit dhe ekonomisë joformale

Z H

Sindikata e tekstilit me paralajmërim nëse nuk miratohet pakoja e pestë ekonomike

Z H

Për ekonominë janë siguruar 44,1 milion euro përmes tre kredive pa interes nga Banka Zhvillimore

Z H

Agjencitë turistike me humbje prej mbi 80%, edhe ata do të protestojnë të hënën

Z H

Ministri Hoxha në takim me Duxhak, vendosen fushat prioritare për mbështetje nga KB

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...