Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Përdorimi i shqipes, Osmani zotohet për dygjuhësi në MPJ

Shkup, 1 shtator, Zhurnal.mk – Ministri i ri, Osmani, u zotua se dygjuhësia do të respektohet në tërësi, Dimitrov u arsyetua se nuk ka pasur resurse të mjaftueshme, por edhe ai u zotua se do ta respektojë praktikën e deritanishme dygjuhësore në SÇE.

“Implementimi i Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve, ka qenë sfidues në fillim për institucionet, sepse duke nisur nga zero duhej ndërtuar infrastruktura e nevojshme logjistike dhe adaptimi i administratës për të funksionuar në dy gjuhë. Po lë një trashëgimi të mirë që ka qenë pikë referente jo vetëm për SÇE, por për të gjithë administratën, se si duhet të funksionohet në dy gjuhë. SÇE mund të merret si model e ia rekomandoj edhe ministrave të rinj, qofshin shqiptarë apo të tjerëve, që ta marrin sekretariatin si model për mënyrën e funksionimit të Ligjit të Gjuhëve. Do të tentoj ta aplikoj këtë edhe në MPJ, natyrisht në korniza të ligjit.”,- tha ministri për punë të jashtme, Bujar Osmani.

Postime të ngjashme

Vaksina, Sofijanova: Na mbron nga virusi korona

R Zh

Gjorgjia Sajkoski do ta udhëheqë shtabin zgjedhor të VMRO-DPMNE-së në zgjedhjet e ardhshme lokale

R Zh

Komunës së Çairit / Deri më tani janë vaksinuar 91 mësimdhënës/e dhe 58 edukatore

R Zh

Bullgari, konstituimi i kuvendit më 15 prill

R Zh

Zjarrfikësit e Shkupit vaksinohen kundër Covid-19

R Zh

“Drejtësia” s’do marrëveshje me sopotasit

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...