Përdorimi i shtojcave dietike dhe terapia kronike

Shkup, 15 shtator – Ne jemi dëshmitarë të përdorimit në rritje të shtojcave dietike.

 

Sa i justifikuar është përdorimi i pakontrolluar i tyre?

A lejohet kombinimi i shtojcave të shumta dietike?

A mund të përdoren shtesa dietike me terapi kronike?

Ka përgjigje të ndryshme për të gjitha këto pyetje në varësi të moshës, sëmundjes që trajtohet dhe ndjeshmërisë dhe nevojës individuale të pacientit. Por sigurisht një gjë është e sigurt. Ju duhet të konsultoheni me një mjek ose farmacist për çdo shtesë dietike dhe kombinimin me ilaçe nga terapia akute ose kronike. Hipervitaminoza, efektet anësore të mundshme të ilaçit dhe shtesat dietike janë vetëm disa nga efektet anësore të mundshme nga kombinimi i gabuar.

Sidoqoftë, nuk duhet të neglizhojmë të dhënat mbi nevojën që këto produkte të plotësojnë nevojat ditore të mikronutrientëve thelbësorë, të cilat nuk mund t’i konsumojmë plotësisht me një dietë të shëndetshme. Po aq i rëndësishëm është fakti që këto shtesa ndihmojnë në përmirësimin e efekteve të terapisë aktuale me ilaçe, duke zvogëluar efektet anësore të ilaçit.

Sigurisht, është kënaqësi të rekomandosh një produkt që ka qenë në treg për shumë vite për shkak të kombinimit ideal të vitaminave dhe mineraleve të përshtatura për nevojat e moshës së pacientit.

Rekomandimi i Pharmacy DNA ANNI PHARM është përdorimi i kujdesshëm dhe i kontrolluar i shtojcave dietike në konsultim me mjekun ose farmacistin

CENTRUM A +CINK + LUTEIN/30 таблети – Аптека ДНА Анни Фарм (annifarm.com.mk)

Related posts

Si t’i mjekosh irritimet në zonat intime duke përdorur aspirinë

D V

Pse gratë shtatzëna kanë ëndrra të këqija: Identifikoni shkakun e problemit dhe dëgjoni këshillat tona

D V

Shenjat fillestare të sklerozës

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com