Agjencia Zhurnal.mk

Përhapja e virusit aziatik shqetëson bursat europiane

Bursat europiane u mbyllën dje në ulje, të shqetësuara dukshëm nga përhapja e një virusi të ri vdekjeprurës në Azi.

Ky virus i ri, i ngjashëm me SARS, që vrau 800 personave në vitin 2003, ka shkaktuar gjashtë viktima në Kinë dhe po ndikon rëndë mbi bursat, pas goditjes tjetër të rëndë të një ditë më parë nga parashikimet e ulëta të rritjes globale paraqitur nga FMN.

“Pas arritjes së marrëveshjes tregtare Kinë-SHBA, që lehtësoi investitorët, kjo krizë shëndetësore është si një rrufe në qiellin e hapur të bursave”, tha Jochen Stanzl, analist në CMC Markets, i cili i trembet pasojave të rënda ekonomike të mundshme.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...