Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi Maqedoni

Periudhë përgatitore për aplikim për mbështetje financiare përmes masës shtatë nga IPARD 2

Shkup, 30 prill – Zhurnal.mk – Agjencia për mbështetje financiare në bujqësi dhe zhvillim rural i informon të gjithë fermerët, zanatçinjtë, fermat e vogla dhe ndërmarrjet se afati përgatitor për mbledhjen e të gjithë dokumentacionit të nevojshëm për aplikim dhe marrjen e mbështetjes financiare përmes masës 7 “Diversifikimi i fermave dhe zhvillimi i bizneseve të vogla” nga programi IPARD 2.

Drejtori iAMFBZHR, Nikica Baçovski, informoi se sipas programit, të gjitha palët e interesuara do të jenë në gjendje të paraqesin kërkesa për modernizimin e impianteve ekzistuese ose hapjen e impianteve të reja.

Sipas programit, 65 përqind e kostove të pranueshme për realizimin e investimeve do t’u rimbursohen aplikuesve.

Pas këtij afati prej 30 ditësh për përgatitjen dhe mbledhjen e dokumentacionit të nevojshëm për aplikim, Agjencia informon se në periudhën e ardhshme do të publikojë një thirrje për masën 7 “Diversifikimi i fermave dhe zhvillimi i bizneseve të vogla”.

Përmes masës “Diversifikimi i fermave dhe zhvillimi i bizneseve të vogla” krijon kushte për zhvillimin e pjesës më të fuqishme të ekonomisë, dhe këto janë ndërmarrje të vogla dhe mikro që janë motori i ekonomisë së brendshme dhe që do të ndihmojnë në zhvillimin e zonave rurale zonat. Duke përdorur fondet evropiane nga përbërësi i pestë i instrumentit për ndihmën e para-anëtarësimit, sipas AMFBZHR, agro-sektori i brendshëm është përmirësuar dhe modernizuar, duke mundësuar kështu rritjen e prodhimit, cilësisë, si dhe vendosjen e produkteve bujqësore vendore jashtë vendit

Postime të ngjashme

Analisti Petar Arsovski pret rritje të euroskepticizmit

N E

Fatmir Limani shkarkohet nga posti i tij në Ndërmarrja Publike ELEM

N E

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut miraton ligjin për ndërtimet pa leje

N E

Analizë / Lindja e Mesme nga një faktor botëror i naftës po shndërrohet edhe në aktorin kryesor të gazit !

R Zh

Dështimi i nisjes së negociatave, ASH-AAA fut në lojë zgjedhjet e parakohshme parlamentare

R Zh

Demanton ministri Hoxha: Edhe një shpifje e rradhës nga p(a)rtalet e “opozitës së rrejshme”

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...