Kosovë

Përplasje në Qeveri për Kornizën Afatmesme të Shpenzimeve të Rishikuar 2021-2023

Zhurnal Ads

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti në mbledhjen e Qeverisë gjatë shqyrtimit të Kornizës Afatmesme të Shpenzimeve të Rishikuar 2021-2023(KASh) ka kërkuar që sa më parë të përgatitet draft Buxheti 2021 pasi që afatet ligjore janë më pak se dy muaj.

Vërejtje ndaj kësaj Kornizë patën ministrat e koalicionit të AAK-së dhe Nismës.

Derisa ministrat e Nismas ishin kundër KASh-it.

Zëvendës kryeministri Besnik Tahiri ka thënë se Reforma për administratën publike është gjysmake pa miratimin e Ligjit të Pagave.

Ai ka kërkuar ndihmë edhe nga Banka Botërore për mbështetjen e këtij Ligji.

Ndaj kësaj Kornize, ka reaguar Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale Skënder Reçica, që sipas tij është absurde përse nuk janë paraparë me KASH edhe nismat ligjore të MPMS-së.

Kryeministri Hoti ka thënë se është hera e parë e shqyrtimit të kornizës së shpenzimeve, dhe sipas tij në të ardhmen mund të bëhen ndryshimet.

Me gjithë vërejtjet dhe kundërshtimet, me shumicë votash Qeveria ka miratuar KASh-in./kp/

Postime të ngjashme

Presidenca kërkon nga Kuvendi miratimin e rezolutës që ia ndalon Hotit të negociojë për çështje të brendshme të Kosovë

admin

Sot ndërpritet qarkullimi në rrugën Prishtinë – Ferizaj

admin

Këta janë prokurorët e Gjykatës Speciale që po ndjekin ish-krerët e UÇK-së

T E
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...