Agjencia Zhurnal.mk

Përse mjekët pediatër po këshillojnë që fëmijët të hanë hurme më shpesh (Video)

Hurma e Arabisë është një bimë në familjen palmë, që kultivohet për frutat e saj të ëmbla.

Vendi i origjinës është i panjohur, për vet faktin se është shumë e lashtë, transmeton tch.

Hurmat e Arabisë janë tradicionale në Irak, Arabi dhe në Marok. Ato përmenden më shumë se 50 herë në bibël dhe 20 herë në kuran.

Në kulturën islame, hurmat e Arabisë janë ushqimi i parë që konsumohet për iftar.Që në lashtësi, hurmat e Arabisë besohej të kishin vlera të jashtëzakonshme shëruese.

Megjithatë, vetëm në kohërat moderne shkenca arriti të konfirmojë atë që njerëzit e lashtë e dinin mjaft mirë.Nutricionistja Matina Çobo, Pohon atë që pediatret rekomandojnë hurmën sidomos për fëmijët.Gjithashtu Çobo tregon disa vlera dhe vitamina që kanë hurmat e Arabisë.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

L E

Lajmet e fundit

Loading...