Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Përsëri rritet numri i rasteve të reja me Covid-19

Sipas raportit javor të Institutit për shëndet publik në periudhën nga 1 deri më 7 shkurt, janë testuar gjithsej 14,398 materiale në laboratorët që kryejnë testime molekulare dhe testime të antigjenit për praninë e SARS- CoV-2, me rritje prej 4.8 për qind në krahasim me javën e kaluar. Janë regjistruar 2,120 raste të reja pozitive nga 34 qytete në vend, me një rritje prej 4.1 për qind në krahasim me javën e kaluar, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Pjesa më e madhe e rasteve të regjistruara janë nga Shkupi (n=1,011; 47,7 për qind), me incidencë javore – 163,7/100,000.  Incidenca më e lartë javore prej 415.7/100,000 u regjistrua në Demir Kapi.

Përqindja e pozitivitetit sillet nga 10.3 në 17.7 përqind, mesatarisht prej 14.2 përqind, identike me javën e kaluar.Janë regjistruar persona të infektuar në të gjitha grupmoshat. Më e prekur është grupmosha mbi 60 vjeç (n=568, 26.8 për qind). Një numër i madh i pacientëve janë të regjistruar në grupmoshat nga 30 në 39 vjeç (n=422; 19.9 për qind), nga 50 në 59 vjeç (n=381; 18 për qind), nga 40 në 49 vjeç (n=358; 16.9 për qind) dhe 20 deri në 29 vjet (n=257; 12.1 për qind). Numrat më të ulët u regjistruan tek fëmijët e moshës deri në nëntë vjeç (n=40; 1.9 për qind) dhe 10 deri në 19 vjeç (n=94; 4.4 për qind).

Pas marrjes së dy testeve negative për praninë e SARS-CoV-2 ose përdorimit të algoritmit të ri, 3,322 njerëz që u shtruan në spital ose u trajtuan në shtëpi fituan 11.6% më shumë se javën e kaluar.

Janë paraqitur 66 raste të vdekjes nga 21 qytete, me rritje prej 3.1 për qind në krahasim me javën e kaluar. Lidhur me moshën, 58 persona ishin mbi 60 vjeç, pesë persona të moshës 50 deri 59 vjeç dhe një person i moshës 40 deri 49 vjeç, 30 deri në 39 vjeç dhe 20 deri në 29 vjeç.

Gjatë javës së kaluar (01-07.02.2021), deri tek ISHP janë paraqitur 649 materiale të cilat u renditën për praninë e llojit britanik të SARS-CoV-2 nga tre laboratorë (ISHP Klinika “Zhan Mitrev” dhe ASHAM). Nga ata të sekuencuar, 56 ishin pozitivë për praninë e llojit të ri të SARS-CoV-2. Këto rezultate tregojnë se lloji britanik i SARS-CoV-2 është i pranishëm në tetë qytete, dhe shumica e rasteve u zbuluan në Ohër (n=25), Prilep (n=10) dhe Kavadar (n=4).

Sipas analizave nga ASHAM-i  në periudhën e fundit u zbulua një numër i madh i varianteve të reja, të cilat nuk ishin më parë të pranishme tek pacientët në vendin tonë, gjë që mund të tregojë një prezantim të vazhdueshëm të rasteve të reja të Kovid- 19 nga jashtë.

Raporti i detajuar i Institutit për shëndet publik për situatën me Kovid-19 për periudhën nga 1 deri më 7 shkurt 2021, si dhe situata kumulative me Kovid-19 në Republikën e Maqedonisë Veriore është botuar në faqen e internetit të Institutit i Shëndetit Publik: http: // iph.mk/, qëndron në kumtesë. 

Postime të ngjashme

Nesër pa rrymë disa nga konsumatorët nga Qendra dhe Buteli

D V

Zjarr i madh nga pasditja po tërbon në Rankovc, ka edhe shtëpi të djegura

D V

Minsitri Filipçe: Pjesa më e madhe e të infektuarve, janë të ardhurit nga jashtë vendi

D V

Koçani është duke u djegur, banorët në panikë

D V

Zaev: Sot jemi shtet i pavarur dhe gjithçka varet nga ne

D V

Maqedonia e Veriut me pesë zjarre aktive serioze dhe disa të vogla

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...