Shqipëri

Përzgjedhja e anëtarëve të KQZ, Kuvendi miraton Komisionin e Posaçëm Parlamentar

Zhurnal Ads

Kuvendi ka miratuar Komisionin e posaçëm parlamentar që do të zgjedhë trupën e KQZ-së së re.

Konkretisht 95 deputetë kanë votuar pro teksa 3 të tjera kundër kurse 5 deputetë votuan abstenim.

Kështu KQZ ka edhe 1 muaj kohë të riformatohet dhe për të filluar punën për zgjedhjet e 25 prillit të 2021.

Përbërja e Komisionit të Posaçëm Parlamentar për shqyrtimin dhe përzgjedhjen e kandidaturave është si më poshtë:

a) Nga grupi parlamentar i shumicës parlamentare caktohen:

1. Damian Gjiknuri Kryetar (Grupi parlamentar i partisë Socialiste)

2. Alket Hyseni Anëtar (Grupi parlamentar i partisë Socialiste)

3. Adnor Shameti Anëtar (Grupi parlamentar i partisë Socialiste)

b) Nga grupet parlamentare të pakicës parlamentare caktohen:

1. Myslim Murrizi Anëtar (Grupi parlamentar “Demokrat”)

2. Edmond Stojku Anëtar (Grupi parlamentar “Demokraci dhe Drejtësi”)

NJOFTIMI NGA KUVENDI:

Projektvendim

“Për krijimin dhe përbërjen e komisionit të posaçëm parlamentar

të shqyrtimit dhe përzgjedhjes së kandidaturave për organet

drejtuese të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve: Komisionerit

Shtetëror të Zgjedhjeve, Komisionit Rregullator, Komisionit të

Ankimimeve dhe Sanksioneve si dhe për Nënkomisionerin

Shtetëror të Zgjedhjeve”

REZULTATI I VOTIMIT

VOTIMI

PRO KUNDËR ABSTENIM

95 5 3

MIRATOHET

Postime të ngjashme

“E vuaj më shumë, sepse kam një përgjegjësi”/ Manastirliu: Politikanët të mos guxojnë të fyejnë mjekët

S.B.

Meta ngushëllon Nishanin për humbjen e nënës: U prehtë në paqe!

admin

Kryemadhi nuk mendon si Mediu: S’jam për ta vendosur Presidentin në pozitë, ja kur shpërndahet parlamenti

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...