Agjencia Zhurnal.mk

Pesë kandidatë për të pasuar Jeremy Corbyn në krye të Laburistëve

Pesë ligjvënës në Mbretërinë e Bashkuar kanë marrë mbështetjen e nevojshme për të kandiduar për kreun e Laburistëve në vend të Jeremy Corbyn, dhe për të rindërtuar një parti që pësoi humbje të rëndë nga konservatorët e Boris Johnson në zgjedhjet parlamentare, raporton AP.

Vetëm një kandidat, Clive Lewis, nuk mori mbështetjen e 22 deputetëve në Parlamentin Britanik ose Evropian, kështu që ai u largua.

Kandidatët që kanë kaluar zgjedhjen e parë duhet të marrin mbështetje nga pesë përqind e komiteteve lokale të partisë ose tre organizata, përfshirë të paktën dy sindikata afër Partisë Laburiste, deri në 14 shkurt.

Kandidatët Rebecca Long-Bailey dhe Keir Starmer kanë më shumë mundësi.

Rebecca Long-Bailey, në krye të Partisë së Sipërmarrjes, shihet si trashëgimtare natyrore e Jeremy Corbyn, i cili është kritikuar për radikalizmin e tij dhe refuzimin për të bërë fushatë qartë mbi qëndrimin në Bashkimin Evropian.

Anëtarët e partisë janë planifikuar të votojnë nga 21 shkurt deri më 2 prill, dhe emri i udhëheqësit të ri do të dihet në 4 prill.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Z H

Lajmet e fundit

Loading...