Pesë vendet që ende nuk kanë filluar vaksinimin kundër Kovid-19

rocesi i vaksinimit nuk ka filluar ende në Burundi, Eritrea, Haiti, Koreja e Veriut dhe Tanzania, vendet e vetme midis 194 vendeve anëtare të OBSH-së që nuk kanë nisur fushatën e tyre të imunizimit të popullsisë kundër coronavirusit të ri, raporton CNN.

“OBSH vazhdon të mbështesë këto vende në marrjen e vendimeve, nëse do të fillojnë vaksinimet,” tha një zëdhënës për AFP.Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Tentros Antanom Gebregesus, kishte shprehur dëshirën për secilin vend për të filluar vaksinimin e punonjësve shëndetësorë dhe grupeve më të prekshme të popullsisë brenda 100 ditëve të para të 2021, një afat i cili skadoi në prill.“Ne po përballemi me një pandemi me dy shpejtësi, e nxitur nga pabarazitë”, tha Tentros.

Related posts

Gjykata Evropiane e Drejtësisë dënon Gjermaninë për ajrin e ndotur

Redaksia

Shefi i BioNTech: Virusi nuk ka në plan të largohet, është një evolucion i vazhdueshëm dhe sapo ka filluar

D V

Ministri grek: Falimentojmë në rast se mbyllemi sërish

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More